Tre VIKTIGE signaler kroppen gir – som du bør lytte til

Kroppen sier ifra når det er noe den har behov for. Signalene er nokså tydelig og klare – om vi bare lytter til dem. Trener du for mye, stresser du for mye, spiser du for lite?

Her er eksempler på tydelige signaler kroppen gir;


SØVNMANGEL / SØVNFORSTYRRELSER – Søvn er «luksusvare» for kroppen, og om den er stresset eller oppjaget, går det veldig fort utover nettopp dette. Om du sliter med å sovne, bør du tenke over om du kan redusere stresset som kroppen utsettes for. Trening, mentalt stress, tankekjør, for lite næring – alle disse opplever kroppen som stress. Dersom det totale stressnivået blir for høyt, vil kroppen slite med å roe seg nok ned til få sove.

Kan du redusere/ fjerne noen stressfaktorer i livet ditt? Det er ofte ikke så mye som skal til før begeret ikke renner over lengre. Gode eksempler på stress som enkelt kan reduseres, er mobilbruk før leggetid (inntrykk og tanker), jobb etter jobb (prøv å få tankene over på noe annet når arbeidsdagen er slutt), tilstrekkelig med mat (slik at kroppen kan hente seg inn og restituere som den skal).

MANGLENDE TRENINGSLYST / SLAPPHET
Blir det for mye for kroppen, vil den prøve å justere situasjonen ved at du blir tiltaksløs, og dermed får mer lyst til å være i ro. Nokså enkelt, men likevel litt vanskelig å forholde seg til. Kanskje jeg bare er lat? Lurer du kanskje på. Da gjelder det å tenke rasjonelt. Hvor lenge har det vart, og hvordan er ditt totale stressnivå per nå? Dersom du har hatt ei uke i syden på solsenga og kjenner på tiltaksløshet når du kommer hjem, så er det nok ikke overtrening som er problemet 😉 Har du hatt en hektisk periode, vil kroppen ha større behov for å hente seg inn. Da er det fornuftig å gi den det den trenger, fremfor å presse seg på trening (da vil du nemlig bare gjøre situasjonen verre).

DU ER SVAKERE / TYNGRE I KROPPEN
Kroppen jobber med prosesser vi ikke vet om, hele tiden. Enkelte dager har du sikkert kjent på at kroppen kjennes unormalt tung og at du er svakere. Dette er tegn på at den jobber med noe – og at treningen på toppen da, blir litt mer enn den har overskudd til. Det kan også være at den har fått for lite næring og/eller søvn. Løsningen da, er å ta en hviledag, eventuelt en helt rolig økt, en gåtur i skogen, en lett pilatesøkt eller lignende, spise godt og sørge for å få nok søvn. Enkel aktivitet som ikke krever så mye restitusjon, næring som kan hjelpe kroppen med prosessene den jobber med, og nok hviletid.

LYTT til kroppen og gjør nødvendige endringer.
En misfornøyd kropp vil aldri ta deg til nye høyder <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *