FÅ KONTROLL PÅ FREMGANGEN – MÅLEBÅND

Føler du at du trener og trener, spiser sunt og spiser sunt, også skjer det ikke noen ting? Da spør jeg – har du egentlig kontroll på fremgangen din?

Vi ser oss selv i speilet hver eneste dag, og vi har den samme kroppen med oss på alt av fysisk aktivitet. Uten klare bevis kan det faktisk være vanskelig å merke fremgang både i treningen og utseende, hvis ikke man har gode metoder å måle det på. Man blir fort blind på seg selv!

MÅLEBÅND er et genialt verktøy for deg som ønsker å redusere fettprosenten din. Om du vedlikeholder eller øker i styrke samtidig som centimeterne reduseres, er det en god indikator på at fettprosenten går ned. Ikke undervurder målebåndet. Dette enkle verktøyet kan si mye om hva som skjer. Mål deg for eksempel hver andre uke, på morgenen før frokost og etter dobesøk, på samme dag hver gang. Noter ned tallene dine.

Målestedene jeg ofte bruker på kunder er følgende; midje, mage (rett ved navel), hofte (på hoftebein), rumpe (midt på), lår (bredeste punkt), legg (bredeste punkt) og overarm (bredeste punkt), Disse målestedene gir deg en pekepinn på hva som skjer med kroppen din.

VIKTIG Å VITE:
….Husk at du fint kan droppe fett andre steder enn der du måler. Typiske steder er rundt hals, kragebein og skuldre, rundt håndledd og rundt ankler. Ha dette i bakhodet dersom speilbildet sier deg at du ser mindre ut, mens målebåndet viser det samme 😉

… Husk også på at 1 cm nedgang ett sted er faktisk fremgang! Du kan ikke forvente 3 cm dropp på hvert målested hver gang, det er urealistisk i de fleste tilfeller. Det vil også gå senere og senere nedover jo lavere fettprosent du har.

…Menstruasonssyklus, søvn, stress, trening, salt, reising, – dette er ting som kan påvirke vannmengden i kroppen vår, og dermed også målingene. Ha dette i bakhodet dersom målingene står stille eller har økt siden sist. Det kan ha en logisk forklaring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *