ER DU REDD FOR FORANDRING ?

Er du redd for forandring? Hvis jeg sier til deg at livssituasjonen din vil være endret om tre måneder, øker hjerterytmen din da? Det gjør min. Mange av oss frykter endring, vi frykter ukjente sitasjoner og utfordringer.

Selv liker jeg å ha helt kontroll over situasjonen og hverdagen min. Jeg liker best å vite alt jeg skal gjøre, alt som kreves av meg og hva jeg har i vente. Jeg har gjort min egen hverdag komfortabel ved å ha mitt eget firma og styre alt selv. Andre igjen velger en fast jobb og syns at det er det mest komfortable. Jeg går på gymmet og gjør det kan best, drar hjem, spiser det jeg vet er bra og gjør ellers de tingene jeg alltid gjør. Jeg ble litt tankefull da jeg lå på stranda i Tyrkia. Er jeg for komfortabel, og hvorfor er jeg så redd for forandring i ukjent form?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Da vi skulle ut å spise samme kveld, gjorde jeg noe jeg aldri har gjort siden den dagen jeg lærte meg det jeg kan om optimal næringsfordelig i et kosthold. Jeg bestile en tallerk med pasta med pesto. Kun pasta og besto. Ikke noe kjøtt. Hjemme ville jeg aldri ha spist kun en tallerk med karbohydrat, men mindre jeg skulle ha oppkarbing. I tillegg var det karbohydrat og fett, en kombinasjon jeg aldri spiser uten protein. Jeg følte meg helt splittepine gal. Julie went nuts. Men så tenkte jeg; hvorfor føles dette helt galt? – Fordi jeg missliker det uvante.

I blant vurderer jeg å gjøre noe helt annet, bare for å tvinge meg selv til å utvikle meg og utvide horisonten. Til lørdag skal jeg ha workshop i markløft og knebøy, noe som er veldig anderledes fra det jeg gjør til vanlig. Nå snuser jeg etter noe nytt jeg kan kaste meg ut i, og jeg anbefaler deg å gjøre det samme. Det trenger ikke å være så drastisk som å flytte til et nytt sted eller løpe naken rundt huset. Hva med å spise en tallerk med makaroni og ost? 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Tights // Genser (sponsede produkter)

Del gjerne!
error
5 comments
 1. Utrolig bra skrevet! 🙂
  Jeg spiste en halv boks dream is idag, ville aldri gjort det ellers i en hverdag.. Tanken kunne ikke slått meg. Men idag følte jeg helt ærlig for og spise litt is og se en trist film, og da gjorde jeg det. Tror psyken har godt av det av og til:-) Spiser jo tross alt sunt 90% av tiden.

 2. Jeg liker forandring jeg. For to år tilbake pakket jeg alt jeg eide og flyttet til et nytt sted hvor jeg møtte mennesker som jeg møtte mannen i mitt liv gjennom, og etter ett år på det stedet pakket jeg alle tingene mine igjen og flyttet til mannen min i Sandefjord. Jeg bor plutselig 3 timer unna familie og der jeg er oppvokst, men det er helt greit.

  Forandring har gjort meg mer lykkelig, og så lenge forandringer fører til noe langsiktig bra eller noe man virkelig kan lære av – så, why not ? Man lærer i alle fall mye om seg selv, det er sikkert.

  1. oi, det var tøft av deg! Selv flyttet jeg til Arendal et år pga skole, men hadde jeg ikke hatt skolen hadde jeg aldri turt å flytte. Kult at du turte å ta sjansen, og bra at det ble så bra for deg! You go girl 😀

 3. Jeg er liiivredd for endringer. Men likevel er jeg glad i utfordringer. Litt rar kombo det der. Men det er vel kanskje mestringsfølelsen vi jakter etter? Sunt er det iallefall å gjøre endringer!! Sånn vi lærer.

  1. Samme her egentlig. Det er litt sånn elsk-hat ! 🙂 Veldig enig der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *