LÆR DEG Å LIKE FISK!

Det er bein i det, det smaker ekkelt, konsistensen er rar, det lukter ikke noe godt, jeg vet ikke hvordan man tilbereder det…

…Alt dette er normale årsaker til at man styrer unna fisk, men samtlige av punktene finnes det en eller flere løsninger på!

Så enkelt kan det bli å følge kostrådet om inntak av fisk;
Med to fiskemiddager og 3 brødskiver eller knekkebrød med fiskepålegg får du i deg ca 350 g fisk i uken!


«Det er bein i det»
Jeg har stor forståelse for at bein i maten kan være en apetittdemper. En fin løsning på det er å enten lære seg å filetere selv, få hjelp av noen som kan det, eller rett og slett kjøpe ferdig filet. Selv liker jeg best fersk fisk, men har lært meg å fjerne beina ordentlig. Dermed har jeg fått mye mer glede av å spise det.

«Det smaker ekkelt»
De fleste har kanskje opplevd å få en ihjelkokt torsk eller en tørr boks med tunfisk en gang eller to i løpet av livet… Slik trenger det absolutt ikke å være! Riktig varmebehandling og riktig krydder har veldig mye å si, i tillegg til at det finnes mange forskjellige fisk med forskjellig smak.
Kveite er en fisk jeg kan anbefale til «nybegynnere». Kjøp filet og bak den i ovnen sammen med grønnsaker og urtesmør, så skal jeg love deg du får en mye bedre smaksopplevelse.

«Konsistensen er rar»
– igjen – slik må det absolutt ikke være. En godt tilberedt fisk har fin og fast konsistens. Les mer under tilberedning for å unngå fisk med ekkel konsistens.

«Det lukter ikke noe godt»
Ferskhet har mye å si her. Fersk fisk lukter minst. Oppbevar fisken i en gryte eller boks med lokk og tilberede den så fort som mulig etter at du har fått den inn på kjøkkenet. Dersom lukta sitter igjen på kjøkkenet, kan du få bort lukta ved å la en kjele med appelsin og sitronskall stå og putre til lukta er borte.

«Jeg vet ikke hvordan man tilbereder det»
Det finnes flere måter å tilberede på, og jeg er sikker på at du kan få en favoritt!

Dampet – kok opp litt vann i en kjele og ha i litt salt. Legg fisken i en sil og legg den i kjelen. Legg på lokk og damp i 5-10 min. Torsk er fin å dampe, og kan serveres med kokte grønnsaker og poteter med smeltet smør for eksempel.


Ovnsbakt – ha fisken i en ildfast form, gjerne sammen med grønnsaker og urtesmør.

Stekt – Ha god varme i panna og stek hele fiskestykker (eller fileter) slik at du få en crispy skorpe. Om du vil kan du også dyppe fisken i melblanding med pepper og salt før de legger de i panna med smør eller olje. Dette gir også litt mer «kamuflert» smak for de som ønsker det.

Grillet – Pakk fisken inn i folie, så slipper du at den henger fast i rista. Krydre med ferske urter eller fiskekrydder og sitron.


Grateng – Lag en grateng med fiskefilet, makaroni og grønnsaker. Stek eller kok fisken på forhånd. HER ser du min oppskrift.

Rå – Salmalaks er en fin «nybegynnerfisk» å spise rå. Lag det til sushi eller i en salat med mango, avocado, sesamfrø, koriander og soyasaus! Rå kveite og tunfisk er også nydelig, men pass på at den er fersk.

…Og med det håper jeg du fikk litt ny inspirasjon til å spise mer fisk! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *