DETTE GJØR MEG SINT

AdvarselJeg er sint to ganger i året når det virkelig gjelder. Dette er en av dem

Jeg skriver ikke dette for å skape enda mer drama og mulighet for folk til å slenge mer usakelig dritt. Jeg skriver om dette fordi det opptar meg. Vi jenter må slutte å være onde. Om du leser dette her og liker å kommentere dritt og skrive om andre bak ryggen dems på på nett så tenker du sikkert; «Årh, så teit. Bare fordi venninnen hennes blir mobbet på nett så skal hun i gang med å forsvare henne«.

Selvsagt skal jeg forsvare ei uskyldig jente som skriver en personlig og bra blogg, gir av seg selv og ikke gjør noen noe vondt. At slike mennesker skal mobbes på nett blir så alt for dumt. Hadde hun gjort noe galt mot deg så har du all rett til å si hva du  vil – og da kan du isåfall si det til henne personlig og ikke skrive usakelig dritt om henne på kvinneguiden.no, av alle «kvinnfolkete»-steder å skrive dritt

For å ta en kjapp gjennomgang av forskjellen på dritt og kritikk; (bare et eksempel)
A) Hei ! Personlig er jeg ikke fan av å gå med korte topper på gymmet, men det er min mening.
B) OMG… Ser du ikke hvordan du ser ut eller???

Jeg håper virkelig dere ser forskjellen.

krjkerj

Vi har alle meninger om mennesker og blogger og alt annet. At vi er uenige gjør ingen verdens ting. Det som blir et problem for meg er når vi tror vi har rett til å trykke andre ned uten at de har gjort oss noe. «Hun må tåle kritikk når hun har en blogg» sier du? Det er vel derfor alle som skriver dritt stort sett er anonyme og ikke har blogg da eller? Sånn at ingen kan skrive dritt om eller til dem?

Når man har en personlig blogg så kommer både gode og dårlige sider frem av personen. Når man viser en svakhet eller om man viser at man er sterk, så får folk ting å si. Har dere tenkt på at vi bloggere er helt normale mennesker som av og til kan skrive og gjøre ting som ikke er perfekt? Det blir ofte en gylden sjanse for haters til å trykke bloggere ned – fordi de er menneskelig.

Jeg regner med å få kritikk fra haterne fordi jeg støtter venninna mi i denne saken. Det å føle for å forsvare seg selv (eller eventuelt finne noe dritt med meg som du kan komme med isteden) når man føler seg truffet er helt normalt. Bare vit at ingen kommentarer med dritt blir godkjent på denne bloggen, rett og slett fordi jeg gir ikke rom for søppel. Har du noe å si som jeg kan dra nytte av og vite så kan du sende meg en mail.

Dere som har noe «som er kvinneguiden verdig» å komme med; dere vet veldig godt forskjellen på dritt og konstruktiv kritikk. Det lærte dere på skolen.

Del gjerne!
error
16 comments
 1. Hva har skjedd da? 😛

  1. Det er egentlig bare bra at du ikke har fått det med deg:)

 2. Folk er så usakelige at jeg blir lei meg. Det er en del bloggere jeg selv ikke tror jeg hadde kommet 100% overens med pga at vi er forskjellige mennesker. men hva slags behov skal man ha for å si dette til noen? Hva man mener kan man holde for seg selv, om det ikke er noe positivt. Ellers er det lov å komme med konstruktiv kritikk om man føler man bør si ifra om noe eller rette på noe, MEN det er så stor forskjell på konstruktiv kritikk og drittslenging.
  Har man ikke noe pent å si kan man holde kjeft, og jeg har selv erfart at de menneskene som åpner kjeften bare kommer med utsagt ut fra sjalusi og misunnelse.
  Jeg tror jeg vet hvilken venninne du snakker om, og jeg tror helt ærlig at ekstremt mange mennesker er sjalu på hennes fremgang og vektnedgang! Det kan nok være litt skremmende at hun kommer der som et godt eksempel på at folk får det til hvis de vil, å hun gir seg jo ikke heller. Hun er drit RÅ!

  Folk som mobber og slenger dritt skulle gått barneskolen om igjen sier jeg bare, jeg er SÅ LEI av sånt drit. Blir flau på dems vegne.

 3. Helt enig Julie, man skal kunne oppføre seg, selv om man kan være anonym:-)
  MEN, det er jo enkelte som ikke tåler konstruktiv kritikk engang, og jeg syntes det er like ille..

  1. konstruktiv kritikk kan være vanskelig å ta på en god måte, så det er en øvelsessak. Men jeg syns ikke det gir noen rett til å komme med usakelige og frekke utsagn om en person likevel,selv om de ikke er perfekt.
   Takk for innspill:)

 4. Ååå, jeg blir ordentlig frustrert fordi jeg har lest hele innlegget og helt sikkert er enig med deg, men jeg vet ikke hvem eller hva egentlig du snakker om? Please let me in! ():-)

 5. Vi er alle forskjellige. Vi bor i et land hvor mange av oss ønsker et mangfold. Inkludert meg. Lille Norge har rom for mange individualiteter. Demokratiet verdsettes høyt og ytringsfrihet gjør oss bevisste på at det alltid finnes flere sider av samme sak. Allerede fra vi er små skolebarn blir vi oppfordret til å reise oss å snakke, ha våre egne meninger, ta egne valg.

  Jeg har alltid verdsatt dette. Har alltid tenkt at selv om vi er et lite land, er det nettopp dette som setter oss på kartet. Frittalende nordmenn som tør å stå opp for seg selv – som er reflekterte og samfunnsopplyste.

  Dessverre finnes det en bakside. Enkelte misbruker ytringsfriheten for å skade andre med negativ omtale. Til å tråkke på andre for så å gjemme seg bak det idiotiske «lufta er for alle» eller «jeg sier jo bare min mening». Det er få ting som provoserer meg mer.

  Det er et ordtak som lyder noenlunde som dette: «Har du ikke noe positivt å si så hold kjeft». Ikke skjul deg bak ytringsfriheten, for du er den ikke verdt. Ikke sverte en god tradisjon ved å misbruke den. Ytringsfriheten er for de som bruker den med vett og kløkt og verdighet. Til alle dere som ser på oss sterke jenter som trusler – damn right you are! Jeg håper alle dere ramler over bloggen min, ser musklene mine og vrir dere i mareritt natt etter natt ☺Moahaha ☺

  (Dette er hentet fra et innlegg jeg skrev i bloggen min etter at ei venninne av meg fikk massiv negativ omtale etter et bilde av henne hvor hun flekser litt muskler på en fjelltopp. Jeg ble forbanna.)

  Jeg er så enig med deg Julie, og jeg synes du har mange gode poeng! Keep up og gi venninna di en salig stor klapp på skuldra – hils henne og si at det innlegget jeg viser til her er også til for henne ☺ Igrunn er det til for alle som opplever mobbing og uthenging fordi man ikke er A4..

  Om du ønsker så kan du lese hele innlegget mitt her:
  http://ainaeriksen.blogspot.no/2013/08/sterke-jenter-provoserer.html
  Klem!

  1. Takk for fornuftig innspill! Og jeg digget innlegget ditt, stå på frøken! 😀 klem 🙂

 6. Mente ikke at dårlig holdning mot konstruktiv kritikk rettferdiggjør drittslenging, mente at om folk ikke klarer å ta i mot og svare fornuft på konstruktiv kritikk, men heller går til angrep på personen som kom med kritikken, er det like ille som de som slenger dritt;)

  1. ok, da skjønner jeg hva du mener 🙂 Og ja, det er ikke bra det heller!

 7. Kunne ikke vært mer enig med deg, Julie! Folk, særlig jenter, kan være ekstremt grusomme noen ganger, desverre 🙁

 8. Bra skrevet. Kunne ikke blitt mer enig! <3

 9. “Haters don’t really hate you, they hate themselves;
  because you’re a reflection of what they wish to be”
  ― Yaira N

 10. Dette er et tullete innlegg, og et ikke-problem. Jeg har lest trådene det er snakk om, og det er folk som har skrevet at de er uenige i Helenes syn, og at de har problemer med å diskutere med henne fordi hun bruker en uheldig debatteknikk. Dette kan jo ikke sies å være et nytt problem, hun er jo til stadighet ute og modererer utsagnene sine eller har lange disusjoner i kommentarfeltet om at selv om det var det som sto i innlegget så var det ikke det hun mente, osv 😀

  Hvis Helene hadde hatt så stort problem med at folk var uenige med henne, ville jeg anbefalt henne å ikke trykke den ukvalifiserte meningen sin opp i ansiktet på hele internett, alltid. Det handler ikke om at hun «tør å by på seg selv». Mange byr på seg selv, mye, og får aldri noe negativt, men når du insisterer på å ha en debatteknikk på internett som kan irritere på seg gråstein, da får man ta konsekvensene av det…

  1. De fleste og de værste kommentarene er moderert bort fra forumtråden.
   Hun får generelt mye hets og usakelig kritikk som ikke går på hennes måte å takle kritikk, men mer på hennes være- og skrivemåte og utseende. Det blir en litt annen sak. Generell høflighet bør være greit for de fleste å ha, også på nett.
   Takk for innspill, vi ser nok saken fra litt forskjellig side 🙂

 11. selvom en person dele av sæ sjøl på ved å f.eks skrive bogg vil det jo fortsatt ikkje si at det gjør det greit å slenge dritt til disse personan.. di som skriv blogga e sterke persona som dele av sæ sjøl å sitt liv, inspirere å motivere folk rundt om kring ved å dele nettopp alt detta.. at sånne sterke ,flotte persona skal måtte bli trøkt ned sånn e virkelig grusomt.. for det e noen av di personan som aller MINST fortjene sånn dritt.
  enkelt å greit,har man ikkje nåkka pent å si.. Så hold no for hælvette kjæften da :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *