REDD MATEN!

Vi kaster enormt mye mat her i Norge.
Matproduksjon og matsvinn påvirker klimaet, og vi kan faktisk alle være med å gjøre en forskjell ved å bli aktive matreddere!

Her er informasjon jeg fant på spisoppmaten.no:

Selv har jeg alltid hatt hodet oppi datovaredisken i butikkene. Helt siden jeg begynte å kjøpe mat selv. Ikke bare for å spare penger, men også fordi det gir en god følelse å «redde» mat som kanskje ikke er helt fersk, men som likevel er like bra og like god. Ukentlig kjøper jeg mat som er stemplet med 40% eller 50%, som jeg lager gode retter av. Smoothier en en gjenganger, som sikkert flere av dere har sett på snapchat.

At en matvare er gått over datoen, betyr ikke at den er farlig eller vond. Her gjelder det å bruke sansene. Smak, se, lukt og kjenn! De aller fleste av oss har evnen til å kjenne på sansene når noe ikke bør spises, og når det går fint.

Eksempler på mat jeg redder ukentlig er bananer, frukt generelt, melkeprodukter (de aller fleste melkeprodukter tåler godt å gå over datoen!) alle typer grønnsaker (spesielt gulrøtter, spinat, grønnkål og brokkoli) og kjøtt. Grønnsakene og frukten spiser jeg enten i løpet av en-to dager, eller så fryser jeg det ned i poser og gjør det klart til bruk i smoothie. Nedpriset kjøtt spiser jeg enten samme dag eller fryser ned.

Man kan lage mye godt av datovare-mat. Salater, wraps, taco, ovnsretter, omelett, gryterett og smoothies, for å nevne noe. Bruk fantasien, så kan du virkelig få utnyttet matvarene!

Her er tips fra spisoppmaten.no:

Det trenger ikke å være vanskelig! Her er tre oppskrifter jeg har lagt ut tidligere, laget på restemat.

Bli en matredder i dag! Sammen kan vi gjøre en forskjell 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *