DU MÅ BLI DESPERAT NOK

Jeg har selv vært vitne til folk som sier, «nå skal jeg skjerpe meg. Nå er det full diett fra mandag av». Også sier de senere at det ikke ble noe, men NÅ skal de skjerpe seg. Jeg har også vært der. Man tror man vil gjøre en endring og man tror man er motivert, men hvorfor klarer man ikke å utføre det?

Du må bli desperat nok.

Å endre handlingsmønsteret sitt er ikke en lek, det  krever en reell innsats og at man er våken nok til å hele tiden ta bevisste valg. For min del har jeg nådd målene mine når jeg virkelig har vært desperat etter å  lykkes, sulten på suksess. Jeg har nådd målet mitt når jeg ikke har hatt  noen andre alternativ oppi hodet mitt. Ikke på en negativ måte, tvert i mot. Jeg har backet meg selv hele veien og minnet meg selv på hva jeg egentlig ønsker når fristelser har meldt seg.

Man må ha en motivasjonsfaktor som er stor nok til at man kan trosse fristelser, lyster og distraherende mennesker og hendelser. Desperasjon gjør oss kreative, løsningsorienterte og opplyste. Er du desperat etter å nå målet ditt?

Er du ikke desperat nok etter å nå målet ditt vil unnskyldninger være lett tilgjengelig, lyst vil komme før fornuft, det enkle vil komme før det som skal til for å komme fremmover. Jeg husker en historie som en av lærerene fortalte på pt-skolen. Moren hans hadde vært storrøyker i alle år og hun sluttet ikke selv om barna oppfordret og ba henne om det. En dag kom barnebarnet hennes med et bursdagskort hvor det sto at hun ønsket at bestemoren skulle leve når hun ble stor. Siden den dagen sluttet hun å røyke.

Lurer du på hvorfor du aldri når målet ditt?
Det er ikke fordi du er håpløs, svak eller dum. Det kan rett og slett være fordi du ikke er desperat nok. Har du en god nok grunn så kan du klare akkurat det du vil !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *