Til deg som helst vil at alt skulle skjedd i går

Du er IKKE alene!
Jeg mailer ukentlig med mennesker som ønsker seg raske resultater, og helst forandring på flere punkter på en og samme tid. Aller helst vil man at alt skulle skjedd i går. Man vil ned i fettprosent, bygge muskler, bli sterkere, bli raskere, ikke være sulten, spise sjokolade – gjerne alt i en salig blanding. Noe som er forståelig!

MEN – det er flere bakdeler med å ønske seg mye på en gang og samtidig være utålmodig….

Det er fort gjort å bli fristet til å endre på kosthold og trening ofte, gjerne fordi man føler at det ikke skjer noe.
Kontinuitet er det aller viktigste uansett hva man skal oppnå, og hvis man endrer på det man gjøre hele tiden, mister man nettopp dette. Hold deg til planen din og stol på at den vil ta deg mot målet ditt. Å vingle mellom masse forskjellige opplegg vil føre til at alt tar lengre tid.

Det er fort gjort å kombinere for mange fremgangsmåter.
Det er ikke alle metoder som en forenlige med hverandre, og det mest effektive er å ha ett fokus av gangen. Har du mindre å fokusere på, vil det også bli lettere å gjennomføre. OG – du vil se raskere resultater! Unngå å hoppe fra lavkarbo til 5:2 til periodisk faste fordi alle de tre har fungert for andre. Bestemt deg for èn vei å gå.

Det er fort gjort å stresse så mye…
at hele reisen mot målet blir et stort mas og jag. Her er det viktig å huske på at stress på ingen måte er noen fordel. Om du klarer å holde roen, stole på at du vil se resultater og legge inn god innsats daglig, vil ikke bare reisen mot mål bli mer behagelig. Du vil også komme raskere i mål og ha mer glede av det!

Det er fort gjort å overanalysere og overtenke
Burde jeg heller gjøre sånn? Burde jeg gjort sånn? Hva om dette ikke funker? Disse tankene kan oppstå. Da kan jeg berolige deg med at dersom du er god på kontinuitet og har et opplegg som passer deg, så vil du få resultater. De små detaljene blir lite viktig i det store bilde. Legger du inn nødvendig innsats og holder det gående, så vil det aller meste fungere utmerket.

Det er fort gjort å bruke tid på å angre på at du ikke startet før
…noe som er helt totalt bortkastet tid. Nå er du jo i gang, og det er bra! Du er nærmere målet nå enn før du startet! 😉

Det er fort gjort å føle at det ikke skjer noe
…Følelsene kan svinge mye fra dag til dag og påvirkes av mange forskjellige ting. Når du ønsker resultater så er ikke følelsene det du bør ha mest fokus på. Fører du en treningslogg og bruker målebånd, formbilder, fettklype og/eller vekt, så har du enkle hjelpemidler som gir deg bedre svar på hva slags endringer som skjer, enn hva følelsene forteller deg 🙂

Pust rolig, legg inn innsats og vær tålmodig! – i de aller fleste tilfeller er det oppskriften på suksess 😀

2 comments
  1. Jeg liker men du kan skive e- posten din

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *