BEDRE LØPEFORM (nybegynner); slik kan du legge opp treningsuken

Er du nybegynner og ønsker du å forbedre kondisjonen og/eller løpeformen? Her får du helt konkrete tips til hvordan du bør gå frem!

Når man skal starte med jogging, er det uhyre viktig å starte rolig. Man ønsker å bygge opp toleranse for treningsformen og samtidig gjøre det lystbetont. Vær derfor ekstra nøye med å gjøre det gjennomførbart i starten. Startfasen er ikke tiden for å kjenne på blodsmak og melkesyre. Her er mestring i fokus.


Slik kan du legge opp treningsuken:

Mandag – 20 min med intervaller
Start med å gå raskt i 5 minutter. Deretter prøver du å småjogge (et tempo som tillater deg å prate) i 1 min og gå raskt i 1 min, fem ganger. Avslutt økta med 5 min rolig gange.
Gjør det mer avansert ved å øke lengden på løpeintervallene. Øk til f.eks. 2 min lett jogg og 1 min rask gange.

Onsdag – Løype
Finn en rundløype eller et område du vil nå rundt som tar deg til sammen ca 30 min, gjerne i ulendt terreng. Gå i oppoverbakkene og nedoverbakkene, og småjogg på slettene.

Fredag – Fartslek
Start med å gå rolig i 5 minutter. Deretter spurter du/løper fort ca 50 steg (ca 50 meter), for så å gå 100 steg (ca 100 meter). Gjenta 6-8 ganger. Ta pauser underveis ved behov. Avslutt med 5 min rolig gange.


Cluet er å hele tiden holde litt igjen slik at man unngår å bli overrumplet av følelsen av at man ikke får det til. Press deg litt og litt, akkurat nok til at du er litt ukumfortabel, samtidig som du mestrer det du bestemmer deg for. Ønsker du et tilpasset opplegg for å øke kondisjonen og løpeformen, send meg gjerne en mail, så hjelper jeg deg!:) din.pt@live.no

God tirsdag!

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *