MAGETRENINGSTIPS

I dag var det dags for en bein og mageøkt for min del. Corestyrke er min største svakhet og jeg prøver stadig å komme inn i gode rutiner på magetreninga. Jeg benytter meg blant annet av frontbøy for økt mageaktivitet samt isolasjonsøvelser som magecrunsh og beinhev.

wpid-20130922_115241.jpg
Topp // Sko // Tights

I dag gjorde jeg en liten vri på situpsbenken og. Jeg tok først fem magecrunsh («skvis» magen i en halv situp, stram alt du har. Gå ned igjen, og gjenta) og deretter fem hele situps. Dette gjentok jeg to ganger pr. sett slik at det til sammen ble 20 reps. Hele situps tar mest på hoftebøyerne, men dette er en måte som gjør øvelsen litt lystbetont for meg, og derfor velger jeg å gjøre det slik. Når man syns noe er dritkjedelig, så må man prøve å gjøre det litt gøy, ikke sant? 🙂 Uansett – dette brenner som fyyy i magen!

Jeg avsluttet med beinhev hvor jeg holdt meg i ribbeveggen og presset kroppen ned mot bakken mens jeg senket og hevet beina. Om korsryggen er oppe fra bakken er det vanskelig å isolere magen, så prøv å hold den nede hele tiden. Denne tar godt!

Frontbøy ble min «baseøvelse» på magen i dag, så kom pallof press, magecrunsh og situps på skråbenk og beinhev til slutt. Nå har jeg god samvittighet, hehe 🙂

Del gjerne!
error
1 comment
  1. Skal sies du fikk trent magen ja. En av mine store svakheter også, som jeg fortvilt prøver å ta tak i, og fryktelig lett å velge bort :O

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *