Melker du dine egne negative tanker?

Her tror jeg mange av oss er skyldige. Kanskje ikke på daglig basis, men spesielt når ting ikke går helt slik vi ønsker eller når vi møter uventet motgang.

Tanker som «hvorfor skjer dette meg?» og «skal det aldri gå min vei?» – typiske ting vi nøster oss inn i og melker så godt vi kan av. Ofte helt ubevisst.

Det er menneskelig å synes synd på seg selv, og det er LOV! Men – om du ønsker å komme ut av det negative mønsteret så må du gi deg selv en tidsavgrensning på når du skal slutte å rulle rundt i gjørma. Vi er ansvarlige for vår egen lykke, og i de aller fleste tilfeller er det ting vi selv kan gjøre for å få det bedre.

Å snu en negativ tankegang er ikke bare bra for å bedre situasjonen du står i. Det er også med å bygge selvtilliten din og troa på at du kan komme deg ut av det og takle ting. For hver ting vi takler blir vi bedre rustet til å takle det neste gang vi havner i en uønsket situasjon. «Dette har jeg kjent på før, og dette vet jeg at jeg kan takle OG komme meg ut av» – det kan bli din nye tanke!

Det går an å snu negative ting til det positive.

Prøv å tenke over hvorfor situasjonen oppsto. Hvorfor skjedde det og hva kan du lære av det? Hva kan du gjøre annerledes neste gang og hva kan du gjøre for å unngå at det skjer igjen?

Dette er problemløsende tanker som vil ta deg FREMOVER!

Jeg leste et sitat på instagram her før helgen, hvor det sto noe slikt som at «Ikke la gårsdagens nederlag holde deg borte fra dagens opptur». Der ligger nøkkelen! La i går være i går, og det som har vært – la det være. Styr nesa frem og ta med deg ny lærdom og erfaring. Vi har I DAG, og kun det kan vi gjøre noe med.

GOD MANDAG 😀

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Fantastisk herlig lesning! Du er så god til å sette ord på det!
    Dette vil jeg dele med vennene mine !

    1. så godt å høre! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *