NÅR TING IKKE GÅR ETTER PLANEN

Du hadde planlagt hele uken og var psykisk innstilt på å gi alt med både trening og kosthold. Denne uken skulle du være flink. Du spiser frokost som du skal og drar på jobb. Etter jobb er du sliten i hodet og kropp og kjenner sultfølelsen kommer snikende. Det er ingen problem, for du har laget matpakke klar så du ikke kommer utsultet hjem. Men, å nei!! Du har glemt den hjemme! Hodet jobber på spreng. Hvor kan jeg få tak i mat fortest mulig? Kroppen går inn på butikken å kjøper noe du ikke hadde planlagt å spise. Vips! Det skjedde noe du ikke hadde regnet med.

Hva gjør du da?
A) Sulter deg resten av dagen.
B) Forbanner deg selv og kjøper like godt en pose godteri tilegg når du allerede har sprukket.
C) Spiser som normalt og planlagt resten av dagen

life

Livet skjer. Vi glemmer maten hjemme. Vi blir sultne på feil tid og faller for fristelser og raske løsninger. Vi får besøk av ei venninne som har laget lasagne. Vi blir bedt til middag midt i «diettuken». Ooops meg her og ooops meg der. Alternativ C bør være det du velger uansett hvilke uforutsatt ting som skjer.

Jeg mener at livet ikke bør styres av et kosthold vi har bestemt oss for å ha. Selv følger jeg dietten min, men om jeg og Gøran blir bedt til middag så spiser jeg med god samvittighet, selvsagt med fornuft. Skal jeg takke nei til middag hos venner fordi jeg må være hjemme å spise matboksen min? Vel, skal du stille i konkurranse så er saken en helt annen. Jeg følger dietten min 90% av tiden, og de resterende 10 prosentene går til hyggelige sammenkomster og til uplanlagte feiltrinn som oppstår her og der. Uansett finnes det alltid fornuftige valg som følger av at livet skjer. Om du blir bedt på middag eller har glemt matpakka hjemme så kan du fint velge det mest fornuftige å spise eller kjøpe noe du vet har nogenlunde samme innhold som maten du skulle spist til det måltidet. Verden går ikke akkurat under 😉
271854-1-1376582063383Topp / Sportsbh / Tights

Når kunder sier at de ble bedt på middag og valgte å spise litt, så sier jeg bare; så bra! Du har skjønt det! Med mindre man er på konkurransediett så mener jeg at man bør la livet skje og nyte de hyggelige øyeblikkene samtidig som man tar fornuftige valg. Det er faktisk fullstendig mulig 🙂

Del gjerne!
error
5 comments
  1. Kjempe bra innlegg! Jeg går ikke på diett , , men har fått en ny måte å tenke på når det gjelder mat. Takket være din hjelp, med gode råd i bloggen din blir jeg stadig redda fra stress når det gjelder mat. Takk for nok et lærerikt innlegg Julie!

  2. 100% enig!! 🙂 veldig bra du tar dette opp, og særlig i denne fitness konkurranse tiden;)

    1. Så bra :))

  3. Det er så deilig når folk som deg kommer å sier sånt. for da skjønner folk at det er greit å være menneskelig !:)

    1. Det er viktig å bli minnet på at man er normal i blant! :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *