Riktig timing for vektreduksjon

Det er ingen hemmelighet at det å redusere fettprosenten krever en innsats. Innsats krever fokus. Fokus krever energi.

Om du velger feil timing for målet ditt om å redusere fettprosenten, kan det ende opp med å bli en unødvendig slitsom og humpete vei mot mål. Det er derfor lurt å evaluere et par ting før du igangsetter prosjektet.

Spør deg selv;
...Hvordan ser hverdagen min ut nå med tanke på hverdagsplikter, jobb, mentalt og fysisk stress?

Når man skal fokusere på noe som krever mye av deg, er det lurt å legge opp et løp som faktisk kan fungere med hverdagen din. Er du midt i en hektisk periode på jobb eller en periode hvor du vet du må prioritere noe som krever mye av deg, kan det være lurt å heller starte når du vet du har mer å gi. Dersom du ser at du har muligheten til å prioritere fokus på dette nå, er det en fin tid å starte!

...Hva slags grunner har jeg for å ville oppnå dette akkurat nå?

Er grunnene dine drevet av sunne verdier som et ønske om bedre helse og mer overskudd, eller er du kanskje der at du hater kroppen din? Bli bevisst på hva som driver deg, og sørg for at du har positive og solide grunner til at dette er viktig for deg før du starter. Det beste er om du kan motiveres av at du ønsker å gjøre kroppen din godt og at du ønsker å føle deg vel. Mer «overfladiske» grunner med selvforakt som undertone har en tendens til å ikke være holdbare i lengden.

...Hvor er jeg mentalt?

Hva fyller hodet ditt om dagen? Hva bruker du dine mentale krefter på? Om du starter med å være bekymret, stresset og/eller selvdestruktiv kan dette være svært forstyrrende i en slik prosess. Du trenger de kreftene til å ta gode valg for å nå målet og for å være en støtte for deg selv (!). Det er vanskelig å kreve mye av deg selv samtidig som du allerede er okkupert av stress av forskjellig art. Dersom du føler deg positivt innstilt, rolig og klar i hodet, er du mest sannsynlig mer rustet for å gå på med full innsats.

Nå kan det virke som at det aldri vil bli riktig tid for å starte et prosjekt for vektnedgang, men tro meg – det er absolutt ikke det jeg mener å si.
Det er dog viktig å være klar over hva det du har bestemt deg for faktisk innebærer, og om du er klar for det. Av og til bør man kjøre på, mens andre ganger er det lurt å vente til man klarer å tilrettelegge bedre. En reise mot et slikt mål er ikke lett, men det kan gjøres svært mye mer behagelig og effektivt om man stiller med en solid grunnmur ved start. Ved å velge riktig timing kan du unngå å skuffe deg selv ved å ikke fullføre, og istedet gå seirende ut!

Ønsker du hjelp med et tilpasset opplegg for vektnedgang med eller uten oppfølging? Les mer her eller kontakt med på din.pt@live.no

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation