LUKE 19 – mini tabata

Det nærmer seg den store dagen med stormskritt! Jeg regner med mange av dere allerede har vært gjennom en del julebord, juleavslutninger og andre matgilder? 😀

Å snike inn en mini tabata-økt hjemme på stuegulvet innimellom all julestrida er absolutt å anbefale! Det kan være et deilig avbrekk. Jeg har satt sammen 8 forskjellige øvelser med fokus på mage, kjerne og setemuskulatur. Slik gjør du:

Du skal jobbe i 20 sekunder med øvelse 1A og deretter gå direkte over på 20 sekunder med øvelse 1B, og gjenta dette fire ganger. Deretter tar du en pause på ca 30 sek, før du starter på øvelsespar nummer to. 2A og 2B. Slik holder du på helt til du har fullført fire sett med alle åtte øvelsene.

Her er øvelsene:
1A) Frog glutebridge
1B) Båten
2A) Planke med sidesteg
2B) Kamskjell med hoftehev (10 sek pr.side)
3A) Beinhev
3B) Knebøy
4A) «Sykling», mage
4B) Glutebridge

For å «holde orden i sysakene» anbefaler jeg å laste ned en tabata-app (for eksempel «Tabata timer» eller «Tabata workout timer») som hele tiden gir signal om tiden, slik at du slipper å følge med på klokka. I appen stiller du inn hvor mange øvelser du skal ha og hvor mange runder med hvert par. Du skal altså ha 8 øvelser totalt og 4 runder på 20 sekunder med hvert par.

Her ser du video av øvelsene:

Lykke til ! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *