Tre tips til økt velvære

Jeg forbinder ikke nødvendigvis velvære med spa og massasje og noe man bare unner seg innimellom. Jeg forbinder velvære med noe jeg syns vi alle bør kjenne på hver eneste dag. «Det har jeg ikke tid til» tenker du kanskje. Der mener jeg du tar feil!

Selv har jeg flere ting jeg gjør daglig for å opprettholde min egen velvære i hverdagen. Det er blitt veldig viktig for meg, og jeg merker veldig forskjell hvis jeg går bort fra det. Velvære må ikke koste noe og du skal heller ikke trenge å dra noe sted for å kjenne på det!

Her er mine tre enkle tips til økt velvære:

…Rydd opp etter deg
Jepp, du leste riktig. Jeg tror at rot er med på å kludre til veldig både med tanke på psyke, konsentrasjon og overskudd. Du trenger ikke rydde hele huset hver dag, men litt rydding hver dag gjør enormt forskjell. Ta tallerkenen i oppvaskmaskinen etter bruk, legg tøy i skittentøykurven, gå ut med søpla, fjern tomgods, re opp sengen. Ingen av disse tingene koster deg hverken mye tid eller krefter, men min erfaring er at det virkelig gir økt velvære når det er gjort.

…Vær høflig
Haha, en skulle tro at det var en selvfølge. Men nei, det er det slettes ikke alltid. Jeg har likevel tro på at det å oppføre seg fint mot dem rundt seg og de man møter, gir en helhetlig god følelse. Det føles bra å være høflig. Å være sur, frekk og gretten mot andre kan av og til være det som faller mest naturlig, men husk på effekten det har. Både på deg selv og de du møter. Selv om du kommer i situasjoner hvor du har grunn til å bli sur, så går det likevel an å reagere på en høflig måte samtidig som du får frem det du mener.

Slipp det ut og la det gå
Det er ofte så enkelt å stenge ute følelser og manipulere seg selv til å tro at man ikke tenker eller føler. Resultatet av det blir ikke bra over tid, og det går fort utover både handlingsmønster og fravær av velvære. Om du er som meg og ikke alltid er komfortabel med å vise så mye følelser ovenfor andre- sett deg et sted alene og få det ut. Snakk høyt til deg selv. Skrik og hyl om du må. Jeg bruker bilen til å ventilere og det fungerer helt utmerket. Det er utrolig viktig å kjenne på følelsene, slippe dem ut og la dem gå.

Med det ønsker jeg deg en velværefylt dag videre <3

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation