Bærekraftig trening for 2020

Det er nettopp blitt et nytt år og over alt i Norges hjem legges store planer for treningsåret 2020. Kanskje har vi spist litt mer i jula enn planlagt og kanskje vi har en drøm om at dette året skal bli det beste til nå, når det kommer til progresjon og treningsresultater.

Hvis det skal bli tilfellet og hvis vi skal lykkes, så må vi ta et par viktige ting med i beregningen!

Først og fremst – hva mener jeg med bærekraftig trening?

Bærekraftig trening er trening som GIR energi og ikke TAR energi. Det er trening i riktig mengde, som er spesifikk i forhold til hva du ønsker å oppnå. Det er tilpasset deg og dine forutsetninger, og det er satt i system slik at det passer inn i hverdagen din. Bærekraftig trening er rett og slett trening du kan holde ut med og trives med over tid, og som gjør deg og kroppen din utelukkende godt!

Når du skal planlegge treningen din så anbefaler jeg å ta en titt på disse punktene:

  • Hvor mye trening har jeg tid til pr.uke (uten at det blir stress)
  • Hva ønsker jeg å oppnå (vær spesifikk!) i løpet av året
  • Har jeg kunnskap nok for å tilpasse treningen, hvis ikke, hvem vil jeg kontakte for hjelp
  • Hva ønsker jeg å oppnå i løpet av januar (sett deg delmål for hver måned. Disse kan enkelt justeres underveis om du ser behov for det)
  • Hva er mine svakheter (disse bør du fokusere på for å få best mulig fremgang)
  • Søvn og kosthold – sett deg gjerne også mål i forhold til dette. Nok hvile og nok mat er avgjørende for gode resultater

For å kunne følge med på fremgang er det viktig å ha måleverktøy underveis. Pulsklokke, målebånd og treningslogg er gode eksempler. Dette tilpasser du utifra hva målet ditt er. Treningslogg skal jeg komme mer detaljert tilbake til slik at du får en god innføring i hvordan du kan skrive en oversiktlig logg.

Jeg får heller ikke presisert nok hvor viktig delmål er, og hvor viktig det er å vite HVORFOR du vil oppnå det du vil oppnå. Delmål er viktig for å holde fokus og for å kunne dele opp året og gjøre målene både mer målbare og mer tilrettelagt din egen utvikling underveis. Å vite hvorfor du vil oppnå målene dine er også uhyre viktig for å klare og holde fokus når veien mot mål føles tung og lang!

Med det sier jeg LYKKE TIL MED PLANLEGGINGEN og god 1 nyttårsdag! 😀

Del gjerne!
error
1 comment
  1. Takk for tips. Jeg kommer til å trenge veiledning og råd , men først skal jeg på ferie og da vil det bli fin anledning til å gå turer.
    Vurderer å begynne på treningssenteret igjen i slutten av februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *