Dette skaper kroppspress

Du er sikkert litt lei av alt snakket om kroppspress, for det har vært mye snakk om det det siste året. Men dessverre er det fortsatt aktuelt, og jeg har en vinkling på det som jeg ikke har lest om tidligere. For hvor starter egentlig kroppspress? Er det egentlig bloggerne med implantater, reklameplakater av slanke undertøysmodeller og små størrelser i vanlige klesbutikker? Jeg er ikke så sikker på det…

I det sekunder du uttrykker misnøye med deg selv til noen andre, så har du satt fokus på noe du ikke liker ved deg selv og potensielt påvirket den du prater med til å tenke over det samme med seg selv.

Jeg husker som det skulle vært i går, første gang jeg hørte ei i klassen min på barneskolen si at hun hadde så tykk mage. – Og hun var tynnere enn meg. Hva slags tanker oppstår i hodet når man er vitne til noe slikt? Jeg er sikker på at du har opplevd noe lignende!

Kropper finnes i alle fasonger og størrelser. Noen blir tatt bilder av som vises på nettsider, i butikker og i reklamer. Jeg tror ikke det er det i seg selv som skaper mest kroppspress. At vi er forskjellige er liksom ikke noe nytt, og det at noen ser annerledes ut enn oss selv er noe vi burde takle, for det har alltid vært et faktum. Det jeg mener er den verste påvirkningen, er hva vi hører fra de rundt oss.

Selv har jeg blitt mer og mer bevisst på dette, og jeg vet dessverre at jeg ved flere anledninger tidligere har uttrykket misnøye over kroppen min til folk rundt meg. Dette har jeg bestemt meg for at det er totalt slutt på. Ingen rundt meg skal trenge å komme i en situasjon hvor de hører meg si noe negativt om egen kropp, hvor de igjen automatisk setter spørsmål ved sin egen.

Hvis vi alle sammen tar et grep når det kommer til dette, så tror jeg faktisk vi har tatt kvelertak på mye av kroppspresset!

For hva har mest innvirkning på deg – en slank venninne som klager over magen sin, eller en tilfeldig smilende modell på en reklameplakat?

Jeg sier ikke at man ikke skal ha lov til å uttrykke frustrasjon dersom man ikke trives i egen kropp. Jeg tror likevel vi kan bli mer bevisst på hvordan vi ordlegger oss og hvem vi deler det med. I min jobb snakker jeg daglig med folk som ønsker å redusere fettprosenten og/eller forme kroppen for sin egen del, og jeg syns det er flott at de søker hjelp! Det er noe helt annet med direkte nedsnakk om egen kropp hvor man har fokus på alt man ikke liker, og da spesielt til venner og bekjente.

Du har påvirkningskraft på de du prater med, husk på det!
Sammen tror jeg faktisk at vi kan skape et samfunn med mindre kroppspress, men vi må starte med oss selv.

God søndag <3

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *