Å holde løftene man gir til seg selv

Er du god på det?
Å holde løftene du gir til deg selv?

Dette har blitt mer og mer viktig for meg det siste året, og jeg innser stadig hvor mye bevissthet det til tider kan kreve av meg. Jeg skal forklare litt mer om hva jeg snakker om;

Jeg planlegger alltid treningsuka mi slik at det passer inn med andre gjøremål i kalenderen. Jeg vet at jeg har godt at å trene, og jeg vet også at målet mitt om å ha en sunn, frisk og sterk kropp krever at jeg legger inn en ukentlig innsats. I min jobb som PT så hender det ofte at det skjer endringer i planene i løpet av en uke, og plutselig har jeg fri en time der, og må jobbe en time ekstra der. Dette setter planen min på prøve og jeg blir til tider «tvunget» til å være relativt fleksibel. Hvis jeg da har planlagt egentrening kl 15 i pausen på onsdag, kan det brått bli til at jeg må endre et treningsprogram eller en kostplan som tar meg den tiden hvor den planlagte økta skulle finne sted. Hva gjør jeg da? Det kunne vært en gylden anledning til å skippe økta fordi jeg ikke hadde tid. Jeg ser absolutt at det også blir løsningen for mange. Men valget står der, og jeg er sjefen over min egen avgjørelse.

Jeg vet at min egentrening er viktig for meg, og jeg vet også at jeg aldri blir helt tilfreds hvis jeg dropper planene mine og ikke holder treninsløftet til meg selv. Ja, jeg må være fleksibel og øktene kan ikke alltid skje til planlagt tid eller helt slik jeg hadde sett for meg. Men å droppe dem? Det trenger jeg ekstremt sjelden å gjøre.

Jeg har nemlig en innstilling om at alt er bedre enn ingenting. Og med min jobb så må jeg som sagt være villig til å tenke løsninger når tiden ikke strekker like godt til som jeg opprinnelig trodde. Istedet for å droppe økter og sette til side mine egne løfter til meg selv, så gjør jeg det beste ut av det. Får jeg kun 20 minutter ledig tid, så lager jeg en sirkeltrening ut av det. Får jeg kun tre kvarter, så gjør jeg det jeg hadde planlagt, men med færre sett eller høyere tempo. Om jeg ikke rekker å få tatt den løpeturen ute i dagslys, da løper jeg på mølla. Jeg skal ikke legge skjul på at det av og til frister mest å bare droppe hele greia fordi jeg ikke får det helt som jeg vil- men da minner jeg meg selv på følelsen det vil gi meg, kontra følelsen jeg får hvis jeg gjør det beste ut av det.

Dette gjelder ikke bare meg. Vi står alle på valg og i tidsklemma av og til. For min del er det viktig å «practice what I preach» og holde treningen gående på grunn av yrket mitt. I tillegg ønsker jeg å være et forbilde når det kommer til det å holde løfter til seg selv. Dette er ikke bare viktig i treningssammenheng, men i livet generelt! Har du lovet deg selv å sette av tid til å gjøre noe du liker og noe som gjør det glad? Da bør du holde det løftet! Har du lovet deg selv å ta vare på kroppen og helsa di? Hold det løftet!

DU er viktig!
Om du alltid setter deg selv til side for å tilfredsstille andre, vil jeg påstå at du ikke blir den beste versjonen av deg selv, hverken for deg eller de du er rundt. Av og til krever det dog at man er fleksibel og tenker løsninger fremfor hindringer.

Med det ønsker jeg deg en FIN onsdagskveld. Og husk – det er fint og flott å holde løftene du gir til andre. Men løftene til deg selv er også viktig <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *