Koronasyssel : Bananbrød

Baking og styring på kjøkkenet er noe jeg svært sjelden har tid til vanligvis. Dagene er hektiske og jeg lager bare det jeg må. Men – en positiv ting i disse Koronatider er at jeg plutselig har en del timer ekstra hver dag til nettopp det! Det kan være riktig så koselig å drive på på kjøkkenet, spesielt når resultatet blir sinnssykt bra!

Jeg ble inspirert av Tonjes (@tonjemnaess) instatory da jeg så det nydelige bananbrødet hun hadde laget. Jeg har sett flere har laget det i lange tider, men har liksom aldri fått meg til å prøve det selv. – Før nå!

Jeg har jo en eller annen forstyrrelse som gjør at jeg alltid må gjøre om på oppskrifter (selv om originalen blir best i de aller fleste tilfeller, haha). Jeg brukte derfor Tonjes oppskrift som inspirasjon da jeg laget min egen vri. Denne gangen ble det faktisk vellykket :’D

Her er min variant av bananbrødet;
3 godt modne bananer
2 ts bakepulver
1 scoop vaniljeprotein
150 g småkokte havregryn
2 ss mel
3 egg

Bananene moses og alt blandes med stavmikser. Deigen helles i en brødform og stekes på 200 grader i ca 40 min. Mitt ble litt mykt i midten noe som gjorde det enda mer saftig og digg.

Jeg syns det var veldig godt i seg selv uten pålegg, men jeg ser flere andre har syltetøy, brunost og philadelphia sjokolade på som pålegg for eksempel. Det kan jeg tenke meg er veldig godt! Men som sagt – det er veldig godt helt uten pålegg også.

Prøv da vel! Og om du er som meg og ikke klarer å forholde deg til oppskrifter – lag din egen vri 😉 Jeg tenkte å prøve med litt peanøttsmør og blåbær i neste gang. Kan tenke at det da blir enda litt mer kake-feeling over det! ENJOY!

1 comment
  1. […] gjerne en sunn og næringsrik en som du vil prøve. Jeg kan anbefale bananbrød (oppskrift HER), Linda Stuhaugs havrebrød(oppskrift HER), proteinrundstykker (oppskrift HER) eller […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *