Ikke vær redd for muskelsvinn og styrketap

Jeg vet mange er febrilske og har mange tanker rundt treningen sin nå og hvordan de skal klare å holde kroppen i god forfatning uten treningsenter tilgjengelig. Det kan føles som at både styrke og muskler svinner bort i denne rare hjemmetilværelsen. Om du kjenner på det så er det bra du klikket deg inn hit! Jeg har nemlig gode nyheter til deg.

For det første; Kroppen din setter stor pris på alternativ bruk og bevegelse.
Det er ikke kun det å løfte vekter opp og sette dem ned som gir styrkeeffekt og det eneste som former kroppen vår. Det er ingenting magisk med å trø inn på et gym. Uansett hvordan du stimulerer musklene, så lenge de blir stimulert, så er det faktisk veldig bra. Om du har løftet vekter over lengre tid og gjerne også brukt kroppen omtrent til kun det, så kan jeg love deg at en periode med annerledes trening bare er en fin avveksling for kroppen. Ikke vær redd for muskelsvinn og styrketap. Tenk heller nytt i forhold til hvordan du kan utfordre og utmatte musklene på nye måter!

For det andre; Dette vil ikke vare evig
Dørene til gymmet åpner igjen og du vil få tilgang på alt du vanligvis løfter på. Denne perioden vil ikke vare evig. Et opphold fra vanlig styrketrening gjør ingen skade så lenge du ikke setter deg til i sofaen og blir sittende i ukesvis.

For det tredje; Det vil mest sannsynlig gå fortere å komme tilbake «i form» enn du tror
Vi har noe så fantastisk som er muskelminne. Det kommer godt med når vi begynner å trene som normalt igjen. Så lenge vi holder oss aktive nå mens dette pågår så er det ikke slik at vi starter på scratch. Kroppen husker, og selv om de første øktene kanskje vil føles tunge så vil du mest sannsynlig oppleve at du relativt raskt er tilbake der du var før alt dette!

For det fjerde; Det kan være du vil savne denne treningstilværelsen
Det er kanskje absurd å si, men om man tar et steg utenfor «bobla» så går det an å se det positive i at vi nå må tenke nytt, være mer ute i fri natur, bruke det vi har og være kreative. I tillegg har flere av oss mye mer tid til rådighet enn ellers. Hvorfor ikke prøve å nyte det og gjøre det beste ut av det? Det kan faktisk være at du vil savne nettopp dette når hverdagen er tilbake igjen for fult.

For det femte; Om du skulle tape litt muskelmasse eller styrke…
Muskler som ikke blir stimulert blir mindre og svakere -det er helt naturlig. Jeg tror dog ikke det blir tilfelle for så mange av oss så lenge vi holder kroppen i gang. Det er verdt å tenke på at dersom du mot formodning skulle tape noe muskelmasse eller styrke så går det fint det an å få det tilbake. Du har gjort det før, og du kan selvsagt klare det igjen. Mest sannsynlig raskere enn du gjorde det første gangen! …Og husk også at du føler nok at du mister mer enn du faktisk gjør 😉

Håper dette fikk deg inn på positive tanker og kan inspirere deg til å kjøre en alternativ økt med det du har tilgjengelig i dag! Jeg heier på deg og dette skal gå veldig bra! 😀 GOD ONSDAG <3

Vil du ha hjelp til tilrettelagt trening og/ eller kosthold?
Send meg en mail på din.pt@live.no 🙂

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Veldig fint innlegg! Tror mange trenger disse viktige påminnelsene nå 🙂

    Jeg mener å huske det var en studie som hadde sett at å trene 1/9 av mengden de vanligsvis trente var nok til å opprettholde styrke og/eller muskelmasse over en lengre perioder (flere måneder), og det synes jeg hjelper mye å tenke på. «Èn niendedel – det skal jeg klare». Nå trener jeg både lettere, sjeldnere og kortere økter, hyppighet og varighet er mest for å ikke gå lei av hjemmetrening. Det viktigste for meg er å opprettholde en rutine, et viss stiumli, og ha trening som et positivt input i en ellers mørk tid, og ikke nødvendigvis for å bli sterk eller biff! (Det er ihvertfall det jeg forteller meg selv, hehe).

    1. Sååå sant! helt enig i det du skriver, og jeg tror det er helt riktig tilnærming i denne tiden vi er i! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *