Trim og samfunnstjeneste

Her en kveld bestemte jeg meg for å gå meg en liten kveldstur. Siden jeg ikke hadde planlagt å løpe, tok med meg en pose i lomma i tilfelle jeg fant noe søppel. Jeg skulle få meg en stor overraskelse!

Ti minutter (!) inn i turen hadde jeg nesten en pose full med søppel som jeg fant langs turstien i nabolaget. Flasker, sjokoladepapir, pølsepapir, hundebæsjeposer, røykpakker, plast… Alt mulig. Jeg ble helt sjokkert. Ikke bare fordi jeg fant så mye, men også fordi jeg ikke har lagt merke til det i like stor grad tidligere selv om jeg har gått på samme sted.

På torsdag inviterte jeg med meg mamma ut på en trimtur. Vi glemte å ta med oss poser men fant noen langs veien (!) som vi fylte fulle med søppel. Vi fant til sammen fire poser og fylte dem helt fulle. Fortsatt var det mye vi ikke fikk plukket på den halvanne time lange turen.

Hva forteller dette meg?
At vi har en jobb å gjøre!

Om du likevel skal ut på tur, ta med deg noen poser i lomma og gjerne også noen plasthansker. Om så, bruk det som et mål og en motivasjon for å komme deg ut i frisk luft. Jeg kan garantere deg at du finner noe du kan plukke opp. Ting som ikke hører naturen til og som ikke brytes ned og gjør noe godt for miljøet.

Dette sier Thomas Hartnik, hentet fra norskfriluftsliv.no:
«Dyr som spiser avfallet fordi de tror det er mat, kan bli kvelt, forgiftet, få indre skader, fordøyelsesproblemer og falsk metthetsfølelse, forklarer han. I tillegg kan plast selv kan inneholde miljøfarlige stoffer, har materialet også en evne til å trekker til seg organiske miljøgifter fra vann, og derfor kan plastoverflater ha høye konsentrasjoner av miljøfarlige stoffer. Dyr som får i seg disse, kan ta opp miljøgiftene i kroppen. Andre dyr som spiser dyret, vil også få stoffene i seg, slik at miljøgiftene spres videre i næringskjedene«

Ta en titt på denne;

Hver og en av oss kan faktisk gjøre en forskjell uten at det koster oss en krone! For hver ting vi plukker opp og for hver ting vi lar være å kaste fra oss så gjør vi noe bra for miljøet vårt. Så enkelt! Jeg syns vi skal starte I DAG 🙂

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation