BLI LYKKELIG(ERE) – 5 TIPS

På bussen hjem fra Oslo havnet jeg i tenkeboksen igjen og tenkte på; hva gjør oss lykkelige og hva gjør oss tilfreds med hverdagen?

For min del er lykke en kombinert ting. Jeg er lykkelig når jeg føler meg elsket og satt pris på, og når jeg føler meg til nytte. Jeg føler også at jeg har et mer komplett og tilfredsstillende liv når jeg opplever noe nytt eller anderledes, når jeg blir utfordret eller presset til å utvikle meg. Jeg har kommet frem til noen punkter som kanskje kan gjøre din hverdag bedre?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vær rundt mennesker som gir deg god energi og som ikke bryter deg ned.
Mennesker som gjør deg bedre er gode å ha i hverdagen. Dem som lytter når du har noe du må få ut, noen som gir deg en vennskapelig heads up når du er helt på jordet, og generelt venner som inspirerer deg til å være den beste utgaven av deg selv ! De andre kan du forøvrig bare holde deg unna. Dårlig energi er nedbrytende og ødeleggende.

Gi deg selv utfordringer.
Å kjøre safe hele tiden kan være komfortabelt, men på sikt kan det være godt å kjenne at du presser deg selv litt, gjør noe du er usikker på og får utvidet horisonten din. Om du prøver på noe du ikke får til, ja vel, da har du hvertfall prøvd. Jeg tror på at du blir mer tilfreds om du av og til er ukomfortabel !

wpid-20130928_143259.jpg
Fra kurset i helgen; læreren står planke på to baller. En utfordring for deg? 😉

Lær noe nytt.
Ny kunnskap og lærdom kan gi følelsen at man er smart og gjør noe riktig. Selv føler jeg det som at jeg gir meg selv en gave når jeg bestemmer meg for å ta kurs eller lese en ny bok o.l. Man skaffer seg på en måte stjerner i sin egen bok!

Jobb med å kvitte deg med negative tanker, stress og nedbrytende følelser
10 min hver dag liggende på ryggen på gulvet kan gjøre underverker. Lytt til pusten din og få et rasjonelt syn på alle tankene og følelsene dine. Sortèr rotete tanker og vær ærlig med deg selv. Har du gjort noe feil, så innrøm det for deg selv. Er du forbanna på noen, si det høyt til deg selv og få det ut. Er du stressa for noe, skriv en liste og kryss av underveis når ting er gjort. Sortèr topplokket og kast ut ting som du ikke får gjort noe med. Å samle på gammel søppel vil bare gjøre deg tung til sinns.

Lær å like deg selv som du er !
Det er det beste utgangspunktet for et lykkelig liv, mener jeg. Lær å like deg selv, vær tilfreds med hvordan du ser ut og hvordan du er som person. Ikke vær så streng med deg selv, alle kan bli bedre på det meste, men du er bra nok slik du er i dag. Det finnes jo ingen andre som er som deg! 😉

 

11 comments
  1. Du er herlig!
    Ønsker deg en fantastisk dag.

    1. Å, takk søte deg !
      Ha en kjempe fin kveld :))

  2. Fine og viktige punkter! Jeg tenker at det å føle mestring er noe av det viktigste for lykkefølelse og god helse. Når man kan holde på med noe i denne såkalte «flytsona», hvor tid og alt annet forsvinner og man bare er hundre prosent inni det man gjør. Mindfulness and shit 😛

    1. jepp, så sant 😉

    1. 🙂 🙂

  3. Dette innlegget traff meg sikkelig akkurat idag! Supert innlegg med mange gode punkter 🙂 Så takk, du hjalp meg nettopp med å gjøre denne dagen (og forhåpentligvis de kommende dagene) litt lettere å hanskes med.

    1. så godt å høre Eline! Gøy å være til hjelp 🙂

  4. ♥ Gi deg selv utfordringer : Jeg har begynt med en ny treningsform utenom treningssenteret, jeg har nemlig begynt å spille innebandy= drit gøy 😉

    1. åh, det er så moro!! 😀 jeg spilte en gang i uken før, har så lyst til å begynne med det igjen 🙂

  5. Da blir kanskje din utfordring å begynne med det igjen? Spilte du bare for gøy tidligere, eller spilte du litt mer seriøst og spilte kamper og slikt?:)
    Jeg spiller kun for gøy, for og ha en annen type trening, og for å få litt større omkrets 🙂
    *Kathrine S*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *