Tips : Effektivisèr ditt hjemmekontor

Dette skal over hodet ikke bli noen generell tipsekanal med life hacks, men jeg ble inspirert til å skrive dette da jeg nå har brukt litt tid på å komme inn i rutiner med hjemmekontor. Så vet jeg jo at mange er i samme situasjon, så hvorfor ikke dele noen tips jeg har kommet frem til at funker?

Mitt første og viktigste tips først;
Start dagen med fysisk aktivitet eller legg inn aktiv lunsjpause
For meg er dette helt avgjørende for at hodet skal fungere. Om jeg ikke får trent tidlig på dagen så merker jeg hvordan fokuset mitt stadig flyter over på hva jeg skal trene senere og tanker om jeg har lyst eller ikke. Dette tar bort fokus fra jobben. Om jeg får trent før jeg begynner å jobbe så er det unnagjort og jeg er mer fokusert. Å trene i pausen midt på dagen er også supert, da får man «restartet» systemet og luftet hodet.

Om du kan; del opp arbeidsdagen i 45 minuttersøkter med pause mellom
Jeg sliter veldig med å konsentrere meg over lang tid, spesielt her hjemme hvor det er mange distraherende elementer. Å sette timeren på mobilen på 45 minutter har hjulpet helt enormt mye. Da jobber jeg fokusert i 45 minutter før jeg tar meg en 5-15 minutters pause, alt etter behov. Da kan jeg gjerne gå på do, hente et glass vann eller sette på en maskin med tøy.

Gjør klar kaffe/vann slik at du har det klart der du sitter før du starter
Min erfaring er at når kaffetørsten slår inn og jeg er midt oppi noe, så blir det forstyrrende å skulle reise seg for å sette på trakteren, vente og så helle i koppen. Alt dette gjør jeg i det jeg våkner slik at alt er klart når jeg starter arbeidsdagen.

Mister du fokus? Flytt deg!
Jeg prøvde å sitte ved kjøkkenbordet først, men etter noen timer blir det rett og slett for forstyrrende å stirre inn på kjøkkenbenken som jeg plutselig tenker på at bør ryddes. Når dette skjer flytter jeg meg bort i sofaen eller inn på soverommet. Ikke helt ideelt men det hjelper! Etter en stund kan jeg flytte meg tilbake til kjøkkenbordet igjen, eventuelt rettet andre veien.

Få frisk luft underveis i arbeidsdagen
Uansett om du får anledning til å trene før eller underveis i arbeidsdagen, prøv uansett å få litt frisk luft i pausene. Det holder å gå rett utenfor å trekke pusten noen ganger, gå ut med søpla eller hente posten. Frisk luft er viktig for at hodet skal fungere optimalt.

Gjør frokosten til «brain food»
Å starte dagen med en god og næringsrik frokost kan være veldig avgjørende for hvor effektiv du blir. Gode eksempler på mat som er bra for hjernen er frukt, bær, grønnsaker, nøtter og frø og fet fisk. Du kan for eksempel starte dagen med grovt brød eller knekkebrød med makrell i tomat eller mager kesam, frukt og nøtter.

Ha en fin dag og lykke til med hjemmekontoret! 😀

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation