Transporttrening

Hvis du er som meg og elsker å slå to (eller flere) fluer i en smekk, så er transporttrening absolutt noe du kan ha stor glede av å benytte deg av.

Hva er egentlig transporttrening?

Transporttrening er en måte å forflytte seg på som ikke innebærer motorkjøretøy. Du kan gå, løpe, sykle, gå på rulleskøyter, rulleski eller ski. Du forflytter deg selv fra et sted til et annet ved hjelp av egen muskelkraft.

Hvorfor er dette så genialt?

Du fletter treningen inn i andre ærend, som for eksempel å gå til jobb, butikken, besøke venninner, kafebesøk, shopping og lignende. Istedet for å bruke bil eller kollektivtrafikk, bruker du egen kropp og får inn en treningsøkt. Om du syns det er vanskelig å prioritere tid til trening i en hektisk hverdag, kan dette være en super måte å få trent på. I tillegg er det gratis!

Noen ting du bør huske på;

Ta med deg skift om du vet at turen til dit du skal vil gjøre deg svett og om det du skal krever at du er ren. Ta også med deg drikke dersom turen er lang. Man kan ofte tenke at for eksempel et kafebesøk krever at man ser stelt og nyfresh ut, men det gjør det vel strengt tatt ikke. Å komme på kafè med treningsklær har vel ikke skadet noen? Ikke la det være et hinder som stopper deg fra å benytte muligheten til å være aktiv!

Tenk så deilig å kunne kombinere to eller flere gjøremål, for så å komme hjem ferdig trent! Herlig, eller hva? 😀

På mandag brukte jeg transporttrening for å ukeshandle. Da hadde jeg med meg en romslig ryggsekk og utnyttet det deilige været til å få unna et gjøremål jeg som regel alltid gjør med bil. Tanken min tidligere har vært at varene bli for tunge å bære, men når jeg da fikk tenkt meg om så fant jeg fort ut at jeg kunne pakke sekken smart, og dersom jeg ikke fikk plass så er det ikke verre enn å ta en tur til senere i uken 🙂

Bonustips; legg inn transporttrening i treningsloggen din og se hvor mange kilometer du får ekstra i løpet av uken! 😉

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *