Hva er ditt hvorfor (når ingen ser deg) ?

Nå i Koronatiden når treningssenteret har vært stengt og vi generelt har vært mindre blant folk har vi fått kjenne mye på det – å gjøre ting når ingen ser oss. Jeg tror nok mange av oss presterer litt bedre og tar litt mer gjennomtenkte valg så fort noen er vitne til hva vi gjør. Det er dog likevel mulig å gjøre det samme bak lukkede dører.

For hva er gode vaner verdt egentlig, om de sklir ut og omtrent forsvinner så fort man har en annerledes hverdag hvor man er så og si usynlig for andre?

Jeg vet at det å ha et sterkt og rungende «hvorfor» som motiverer deg til å gjøre det du bør, også når du ikke har lyst (og når ingen ser deg) er utrolig viktig. Ikke bare om man skal klare å stå på gjennom utfordrende tider, men også for å ha en grunn til å stå på selv om du kanskje står helt alene.

Min grunn til å ta gode valg og være fysisk aktiv er at jeg ønsker god helse og høy livskvalitet ikke bare nå men også når jeg blir gammel. Det er en motivasjon som sitter godt i meg og som drar meg opp på tunge dager. Jeg vet at hver eneste dag teller og hvert valg spiller en rolle. Ja, jeg kan ha late dager foran Netflix med kattene på fanget, men det er fordi hvile er et viktig element når man vil fremme helse. Generelt holder jeg meg aktiv både med trening og hverdagsaktivitet og passer på å få i meg sunn mat, med innslag av mindre næringsrike ting og kos innimellom. Uansett hva som skjer rundt meg og i livet generelt holder jeg fast på disse valgene. Utelukkende fordi jeg vet hvor viktig det er og fordi det er avgjørende for at jeg skal oppnå det jeg ønsker – god funksjon og helse.

Jeg tar ikke pause fra valget mitt eller legger det bort, rett og slett fordi det er utrolig viktig for meg. Det er like viktig på de dårlige dagene som de gode.

Min erfaring som PT og online coach er at det ofte er sånn at et sterkt «hvorfor» ofte kommer etterhvert om det ikke er der fra start. Kunder opplever at godfølelsen kommer først når de er kommet i gang med et sunt kosthold og trening. Denne godfølelsen blir da plutselig til noe de ønsker å bevare og bygge videre på. Det gir da en driv til å fortsette med de gode rutinene. Det er ikke nødvendigvis så lett å hige etter denne velværefølelsen om man ikke har kjent på den før, så da er det nødvendig å komme i gang først.

Om du sliter med å finne ditt «hvorfor» så råder jeg deg til to ting;
1. Tenk deg godt om. Er det noe i livet ditt pr.i dag du ikke trives med som omhandler kropp, helse og funksjon?
2. Start med positive endringer i dag. Gjør noe aktivt, spis sunn mat.

Har du et svar på punkt 1 kan dette være rota til et sterkt «hvorfor» og en driv som kan motivere deg til å ta gode valg fra nå. Når du vet konkret hva du vil forbedre er det mye enklere å velge det som tar deg nærmere det du ønsker og lengre bort fra der du er per i dag. Om du ikke har noe svar på punkt 1, kan punkt 2 være en god start. Kanskje du etterhvert da finner du hvordan det føles og hvorfor du vil fortsette.

Har du en grunn til å ta gode valg som er viktig nok for deg er det større sjanse for at du vil klare å fortsette med gode vaner selv når hverdagen blir annerledes, når du møter motgang eller ting i livet endrer seg!

GOD tirsdag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *