ENDRING AV KOSTHOLD – HVA KAN DU FAKTISK LEVE MED?

Jeg har endret mye med metodene mine for oppsett av kostplaner til folk gjennom mine åtte år som personlig trener. Etterhvert som man får mer erfaring med mennesker og hvor forskjellige vi er både i preferanser, livssituasjon og behov, øker også forståelsen for individualisering. Ingen er like, og derfor kan heller ikke kosthold tilpasses likt til alle.

For hva er en kostplan verdt for deg om du ikke klarer å følge den over tid?

Hva slags endringer hjelper en kostplan deg med om den ikke passer inn i hverdagen din?

Hva er vitsen med å følge en kostplan for en liten stund dersom du ikke har det greit mens du holder på?

...Og hva er vitsen med å gjøre en innsats for en periode, før du så går tilbake til mindre gode vaner?

Kostholdet ditt bør bestå av mat du LIKER og TRIVES MED. Det bør være lagt opp slik at det faktisk passer inn i hverdagen din uten at det blir et tiltak, stress og en last. Det er en fellesnevner for de som lykkes med en varig livsstilsendring og den fellesnevneren er trivsel. Vi mennesker er (stort sett) skrudd sammen slik at vi liker å ha det bra og det er en faktor vi ikke kommer utenom.

Da jeg startet som PT tenkte jeg at alle har godt av å spise så «rent» som mulig i form av fisk, rent kjøtt, grønnsaker, egg, frukt, ris og potet. Med tiden har jeg innsett at et kosthold bestående av kun dette fungerer for de aller færreste. Et lite variert kosthold er ikke anvendelig og heller ikke trivelig i lengden. Jo flere kunder jeg prater med, jo mer innser jeg at det ikke finnes en fasit. Vi har alle forskjellige preferanser og kunsten er å tilpasse der etter.

Jeg vet mange higer etter å få orden på kostholdet sitt nå, kanskje spesielt etter koronaperioden hvor vi var mye hjemme og i nærheten av kjøleskapet. Hvis du nå er i gang med en tankeprosess rundt dette, spør deg selv hva slags endringer du kan starte med som det er praktisk mulig å anvende i hverdagen din. Kan du spise mer grønt? Kan du ha godteri forbeholdt lørdag? Drikke mer vann? Få i deg mer fiber? Kan du kutte ned på snacking? Start i det små og gjør gjerne få endringer av gangen. Slik er det lettere å skape nye vaner du faktisk klarer å beholde og implementere som en hverdagsvane!

Trenger du hjelp med å få tilpasset kostholdet ditt og få ting i system? Er du usikker på hva du kan gjøre annerledes for å oppnå det du ønsker? Sjekk ut menylinjen for hva jeg tilbyr av tjenester eller kontakt meg på din.pt@live.no så kan vi sammen se på hvordan jeg kan hjelpe deg. Jeg ser frem til å høre fra DEG!

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *