EFFEKT AV HJEMMETRENING

Jeg fikk et spørsmål på snapchat som var som følger;

«Vil jeg få fremgang ved å trene mye hjemmetrening? Jeg trener litt på senteret, men etter corona og sånn har det blitt mer hjemmetrening og uteturer»

Svaret på dette kommer veldig an på hvor mye man har trent og er vant med å trene og hva målet med treningen er. Hvis man er helt nybegynner og har trent lite tidligere, vil man kunne få god styrkeeffekt av enkel hjemmetrening med lett belastning eller kroppsvekt. Dersom man er mer vant med å trene med vektbelastning vil det kreve at man har tilstrekkelig med utstyr for å kunne utfordre kroppen på lik linje som man har mulighet til på senter, for å kunne oppnå økt styrke.

For å bli sterkere kreves det at man stadig øker belastningen kroppen utsettes for, enten i form av tyngre belastning, flere repetisjoner eller at muskelen er i spenning over lengre tid (time under tension). Om man har utstyr nok hjemme til å kunne trene med såpass tung belastning at det blir en utfordring har man gode muligheter for å få fremgang med det. Det vil dog bare vare frem til du er såpass sterk at du trenger enda mer belastning for å kunne utfordre musklene ytterligere.

Det handler med andre ord veldig mye om hva utgangspunktet ditt er og hva du har tilgjengelig av vektmotstand.

Sant skal likevel sies, hjemmetrening er et godt alternativ dersom man ikke har mulighet til noe annet, og det er hundre ganger bedre enn ingenting. Om man ønsker å bevare muskelmasse og vedlikeholde styrke/ forhindre forfall i styrke kan hjemmetrening fungere veldig bra om man bruker det rett og tenker smart.

Dersom målet er å være aktiv og få inn bevegelse i hverdagen mener jeg så absolutt at hjemmetrening og utetrening er et fint alternativ for de som helst ønsker det. Det er en måte å holde kroppen i gang på og for enkelte kan det være den eneste gjennomførbare måten å få trent på. Da er det veldig bra! Har du et mål om økt kondisjon og/ eller vetnedgang for eksempel så kan også hjemmetrening i sirkelform hvor man har høy puls kombinert med gå- og joggeturer være en super kombinasjon for å oppnå bedre kondisjon.

Man kan dog ikke forvente nye styrkerekorder med to 4 kg manualer, to strikk og en stepkasse dersom man er vant med å trene med tunge vekter. Så igjen- alt handler om utgangspunkt og hva slags mål man har.

Hadde jeg fått valget mellom hjemmetrening og ingen trening hadde valget LETT vært hjemmetrening! Jeg er fan av all type aktivitet og har også troa på at man kan utrette mye med lite, om man bare er kreativ og tenker løsning. Å bruke kroppen på generell basis er fantastisk bra og helsefremmende. Bevegelse er utelukkende bra!

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *