DET ER LOV Å ØNSKE Å SE BEDRE UT

Jeg har inntrykk av at det er mindre «sosialt akseptert» å ha et mål om å se bedre ut om dagen da det er mye fokus på at man er bra nok som man er og at det ikke gjør noe med noen ekstra kilo på kroppen. Det er kjempe bra at en mer «normal» kropp kommer frem i sosiale medier uten filter, redigering og flatterende positurer og det er kjempe bra at det også får mange til å lettere akseptere sin egen kropp i større grad. Men jeg syns likevel det skal være lov å ha et ønske om å føle seg bra i kroppen sin for de som ikke gjør det, til tross for mange positive endringer i sosiale medier.

DU fortjener å føle deg vel og om du føler et behov for å gjøre endringer i livsstilen din for å oppnå nettopp det syns jeg du skal gjøre det!

Ingen kan fortelle deg hva ditt «hvorfor» skal være til å gjøre noe. Det er ikke teit å ønske seg forming av kroppen og mindre fettprosent. Det er helt opp til deg og hva du ønsker. Det er veldig bra å trene med fokus på helse og funksjon for de som motiveres av det, så absolutt. Jeg er selv en av dem. Men samtidig tør jeg å innrømme at jeg har en viss trivselsform som jeg også liker å opprettholde og tar det som en bonuseffekt av gode valg i matveien og kontinuerlig trening. Skjer det uønskede endringer i fysikken min av ulike årsaker, gjør jeg noe med det fordi jeg ønsker å føle meg vel. Jeg trives best når jeg føler at kroppen min symboliserer det samme som jeg føler meg inni meg. Da trives jeg best! Jeg tror mange går rundt å føler seg «fanget» i en kropp de ikke identifiserer seg med, og det syns jeg er en god grunn til å gjøre endring i livsstilen.

Føler du deg uvel i egen kropp? Sjekk først om det er noe du kan gjøre for å legge merke til det du faktisk liker med kroppen din, sett pris på at du er unik og vær glad i den du er. Det er det beste utgangspunktet for å gjøre en endring. Å gjøre endringer på grunnlag av selvforakt er aldri noen god idè og ingen god vei å gå. Sett deg gjerne mål om å forbedre fysikken din, men sørg for å være din egen heiagjeng først! Man trenger heller ikke å gå så hardt til verks. Litt bedre matvalg og litt mer aktivitet kan være nok til at du føler deg bedre litt og litt. Ofte handler det mye om hvordan man behandler kroppen sin også. Trening og sunn mat kan gjøre underverker for hvordan man føler seg, ikke bare mentalt men også fysisk.

DU fortjener å føle deg vel!

Ønsker du hjelp med tilpasset kostplan og/eller treningsprogram? Sjekk ut det jeg tilbyr i menylinjen eller send meg en mail på din.pt@live.no så kan vi ta en uforpliktende prat om hvordan jeg kan hjelpe deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *