PERSONLIGE MÅL FOR 2021

Jeg syns ett helt år er lang tid å sette seg mål for, helt ærlig. Jeg elsker kortsiktige mål og holder meg stort sett til det. Da klarer jeg å motivere meg og gi 100% innsats fra måned til måned. Nyttårsforsetter og slike ting har jo en tendens til å renne ut i sanden enten fordi man får andre interesser underveis eller fordi man glemmer det litt bort. Ingen av delene er jo ønskelig dersom man ønsker å oppnå noe…

En måte jeg liker å gjøre det på er å sette meg mål for året, men med delmål. På den måten jobber jeg meg mot hovedmålet men hjelper meg selv å holde fokus ved hjelp av delmål mot hovedmålet.

Mine mål for 2021 er som følger;


Å si ja til flere ukomfortable ting og utfordringer
Jeg er ingen gambler av natur og trives litt for godt med det jeg kan, det jeg trives med og det jeg vet jeg får til. I 2021 skal jeg prøve å gjøre noe hver eneste måned som jeg er litt eller veldig ukomfortabel med. Jeg starter hardt ut med å være gymlærervikar for musikkgymnaset i Vennesla allerede denne uka. Jeg vet at grunnen til at jeg ikke er så begeistret for nye utfordringer er fordi jeg har veldig høye krav til meg selv og egen prestasjon. Det skal jeg trene på å legge litt bort og heller tenke at det er kult at jeg prøver nye ting, uansett hvordan det går!

Forbedre utholdenhet og fart
Dette skal jeg jobbe helt konkret mot og jobber nå med å utbedre et konkret løpeprogram til meg selv som jeg skal teste i første omgang i februar for å se hvordan det fungerer. Målet for februar blir å øke farten på 3000 meter. Målet på sikt blir en god tid på kk-mila på Bislett stadion 4 september, 10 kilometer. «God tid» vil da si bedre enn min siste mil på bane, 56 min og 57 sek. Her kommer jeg til å sette meg mål hver eneste måned for å opprettholde innsats og interesse (jeg kjenner meg selv godt :P)

Prioritere bevegelighet- og mobilitetstrening
…Det er nemlig slik at jeg merker at kroppen har stivnet litt det siste året. Jeg er langt i fra så bevegelig som jeg var da jeg trente kampsport! Målet er ikke å stå i bru i alle vinkler. Jeg skal bare ha en bevegelig kropp som fungerer til det jeg bruker den til uten å bli hindret av for dårlig bevegelighet. Etter noen runder hos kiropraktor har jeg funnet ut at jeg har veldig godt av å få opp mobiliteten i skuldre og brystrygg, samt venstre hofte. Dette skal jeg ha en plan på ukentlig.

Vedlikeholde styrke
Nå gjesper du kanskje? Hehe, det gjør ikke jeg! I alle år har jeg pushet på og trent som en gal for å øke i styrke – og også blitt nokså sterk. Nå kjenner jeg at det er godt å ha et litt annet fokus som i overnevnte punkter. Styrketrening er gøy, men nå blir målet mitt for 2021 kun å vedlikeholde styrken jeg har opparbeidet. Det krever en innsats det også, samtidig som jeg har mer krefter til overs til det andre jeg trener på.

Lese flere bøker
Også her skal jeg ha månedsmål! Nå holder jeg på med Knut Hamsuns «Sult» som jeg skal fullføre i løpet av måneden. Deretter skal jeg lese en ny bok hver måned. Jeg elsker egentlig å lese og det er den perfekte avkobling (og sovemedisin)! Jeg liker både fagbøker og skjønnlitteratur, så det blir en blanding av begge deler. Jeg har stor tro på det å få nye impulser, idèer og lærdom gjennom lesing.

Har du satt deg noen mål for 2021?

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *