MÅL FOR MAI

Vi er allerede godt i gang med mai måned, en av de fineste månedene vi har spør du meg! Fuglekvitter, hvitveis, ramsløk i anmarsj og varmere kvelder. Det blir ikke bedre enn det. Jeg har som vanlig satt meg noen mål for måneden og de vil jeg dele med dere her. Som jeg har snakket om før så er det å sette seg månedsmål veldig motiverende for meg og det hjelper meg til å holde fokus og jobbe målrettet jevnt og trutt. Og jeg elsker det! Å ha noe å jobbe mot gjør meg tilfreds og glad og det gjør en hvilke som helst «kjedelig» hverdag mer interessant og givende.

Mine mål for mai:

Tilbakelegge 107 km i Dirty girls Spring into summer challenge
Jeg har allerede fullført 27,5 av dem så jeg ligger godt an. Jeg har laget meg en konkret plan for hvilke dager og hvor mange kilometer jeg skal gå eller jogge på hver enkelt dag, og det gjør det veldig lett å følge opp. Noen dager blir det flere kilometer enn planlagt og da kan jeg gå/løpe en kortere tur en annen dag. Jeg sørger for å hele tiden være i forkant av planen slik at jeg har mulighet til å justere underveis. Utfordringen inspirerer meg veldig til å være tro mot planen min og er absolutt en ekstra dytt i rumpa de dagene sofaen frister mer enn aktivitet. Det digger jeg! Ikke bare får jeg inn mye hverdagsaktivitet. Jeg bruker også anledningen til å utforske nye steder og stier og å virkelig nyte finværet både alene og med venner og familie.

Tre styrkeøkter i uken
Jeg har kommet frem til at det er det mest overkommelige nå som jeg er mye aktiv ellers og i tillegg er i full jobb. Med tre økter i uken kjenner jeg at jeg klarer å restituere veldig bra og får godt utbytte av øktene jeg utfører. Ingenting er bedre enn å kjenne at kroppen trives med treningsmengden og belastningen. Det blir tre fullkroppsøkter med noe mindre belastning på bein med hensyn til økt mengde løping.

Søppelplukking
Nå som snøen er vekk kommer søpla frem. Det er like trist å se hvert år. Denne måneden tar jeg med meg en pose i lomma når jeg går tur slik at jeg kan plukke med meg søppel underveis etter hvert som jeg ser det. Det er ikke like lett på jogge- og løpeturer, men på de rolige gåturene gjør det ingenting. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme! Ja, turen tar brått litt lenger tid. Men samtidig gjør man noe veldig fornuftig 🙂

Ramsløkjakt
Nå er det snart tid for sanking av ramsløk! Jeg vet om flere steder det vokser mye av det, så i løpet av måneden er planen å ha to-tre turer med plukking. Jeg har så lyst til å prøve meg på både ramsløksalt og ramsløkssmør. Det har jeg ikke laget før, så det får jeg sikkert til! 😀 Det er så gøy å høste av naturen. Det gir meg virkelig mye glede.

Skrive takknemlighetslister
I disse tider gjelder å gjøre det man kan for å holde humøret oppe og holde fokus på det som er positivt. For å hjelpe meg selv med dette har jeg satt meg som mål å skrive en takknemlighetsliste i uken. Det kan være hva som helst, alt fra hvitveis som spirer i grøfta, god helse, noe gøy på TV, en fin samtale med en venn, kunde eller kollega eller en fin drøm. Det finnes ingen grenser for hva man kan være takknemlig for. Det gjør virkelig noe med psyken å minne seg selv på det.

Lese 20 min 5 ganger i uken
Et av nyttårsforsettene mine er å lese en bok i måneden, noe jeg har fulgt opp til nå. Jeg har den siste tiden også oppdaget hvor utrolig nyttig det er å sette av 20 min til lesing og ikke noe mer. Da er det lettere å ta seg tid til og det blir lettere å konsentrere seg. På 20 min får jeg faktisk lest ganske mye og det er motiverende å se hvor effektivt det er. Denne måneden leser jeg «Det andre namnet» av Jon Fosse. En bok jeg fikk anbefalt av en tilfeldig dame jeg traff på biblioteket. Det er en nynorsk roman og første del av en septologi. Den er ikke nødvendigvis en bok jeg ville funnet på å valgt helt selv, men jeg syns det er spennende å gi bøker en real sjanse for å kanskje oppdage at de har noe interessant ved seg. Jeg elsker å bli positivt overrasket!

Pusse vinduer
Den ene gangen i året! Neida. (Joda). Når sola skinner på vinduene nå vet du, da kommer dritten frem. Vasking av vinduer og verandadør skal skje en dag denne måneden. Jeg må bare utsette det litt til først :’D

Har du satt deg noen mål for måneden?
Husk at det kan være alle typer mål, små som store! Å kunne huke av noe man har oppnådd gir poeng i mestringsbanken 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *