TILBAKE TIL HVERDAGEN – 5 TIPS

August er rett rundt hjørne og for mange av oss betyr det at hverdagen kaller. Kanskje kjenner du på at du har slappet av litt for mye, eller kanskje du har holdt aktiviteten oppe med alternativ trening? Har det blitt litt flere is og litt mer kos enn du hadde planlagt? Uansett hvordan sommeren din har vært så håper jeg du har klart å NYTE hvert sekund! Også har jeg 6 tips når vi nå går inn for landing og rigger oss klare til å møte hverdagen med åpne armer igjen 😀


  1. Ikke tenk at du skal ta igjen alt det tapte
    Kroppen fungerer akkurat som før ferien. Den responderer best på gradvis økning av belastning og påkjenning. Å kjøre på med syv treningsøkter i uken vil ikke gagne noen. Start rolig. Skap lyst til gjentakelse. Hold litt igjen på vektene og øk heller gradvis. Det tar gjerne litt tid før man er fysisk og mental klar for den samme belastningen man hadde før ferien (dersom man har hatt et opphold fra sine ordinære økter). Ta det med ro, kos deg med treningen og ikke stress med hvor mye forfall du kjenner på. Vi har noe som heter muskelminne, og om du starter riktig, vil det ikke ta alt for lang tid før du er tilbake der du var!

  2. Bestem deg for hva som er din hovedprioritet
    Siden du ikke skal ta igjen alt det tapte på èn gang, passer det bra å tenke over hva du vil prioritere og lage en plan ut ifra det. Vil du bli sterkere? Bygg opp treningsuka di ut ifra det. Vil du bli bedre på løping? Prioriter mest av det. Det er lurt å lage seg en ukeplan for hver uke slik at du vet hva du skal gjøre og når. På den måten får du bedre oversikt over hvor du skal plassere kreftene dine, og du gjør da noe som er hensiktsmessig i forhold til hva målet ditt er.

3. Ikke vær redd for å justere tidligere mål
Kjenner du på at du ikke lenger er like gira på mål som du satt deg før sommeren? Ikke fortvil. Ingen andre enn deg selv bestemmer hva du skal investere krefter i. Det er ingen skam å gjøre om på mål og skifte mening. Du trener for din egen del, og du presterer best hvis du brenner for det du gjør! Da blir også treningen mer gøy og givende.

4. Ikke hiv deg på en streng diett full av restriksjoner
Det slår aldri feil. Etter hver ferie bombanderes vi med diverse dietter og spisemønstre som skal fjerne feriekiloene. Her må vi holde tunga rett i munnen. På lik linje som med trening, så er det alltid best med gradvis endring. Om gode matrutiner har skeiet litt ut for deg i ferien, start med små og overkommelige endringer til det bedre. For eksempel kan det være å ha faste tider på måltidene. Det vil også hjelpe på å regulere sult- og metthetsfølelsen. Innfør mer frukt og grønt, bytt ut brus og søt drikke med vann, sørg for protein i hvert måltid. Å hive seg rundt med drastiske endringer vil bare gjøre jobben tyngre og veien lengre. Gjør små endringer, litt om gangen, som du klarer å holde tritt med. Er du utålmodig?- Husk at alt er lettere å ha rutine på når resten av dagen også går mer på rutine. Ta deg den tiden du trenger.

5. Ikke gjør hverdagen mer grusom enn den trenger å være
Nå har vi kost oss godt i ferien, tatt livet med ro og ikke tenkt så mye på hverdagens kjas og mas. Overgangen til vanlige rutiner trenger likevel ikke å bli et jag og et mas. Gjør hverdagen hyggelig med gode måltider og gøye, lystbetonte treningsøkter. Kos deg med reker i sola på verandaen, ta deg en kald øl når fredagen kommer. Unn deg dessert på lørdag. Hverdagen blir innmari fin hvis vi ikke tar helt avgårde med å gjøre enormt forskjell på hverdag og fri. Bare fordi du har spist dessert hver dag i ferien, betyr ikke at du må avstå helt fra alt søtt frem til jul for å «fikse opp i» feriekosen. Trapp ned på søtsaker, men unn deg likevel litt.

Dette kommer til å gå fint!
Keep calm – og ta gode valg, litt og litt 🙂

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *