MAT-UTFORDRING TIL DEG! ;)

Er du litt matlei eller bare klar for å prøve noe nytt?
Da har jeg en utfordring til deg !

Om du har kjøpt kostplan eller har oppfølging med meg eller om du spiser det du vil, så er det fult mulig å gjennomføre denne utfordringen.

Det jeg vil at du skal gjøre er å prøve på en ny matrett til middag eller kvelds! Det den skal bestå av er kjøtt/fisk og ris/potet/pasta/speltlomper og grønnsaker. Her er noen forslag;

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fylt paprika, tomat eller squash
Bruk valgfri proteinkilde (f.eks. karbonadedeig/ kylling/ svinekjøtt), ris og grønnsaker. Krydre som du vil.  Til deg som føler en plan; Husk at grønnsakene du fyller inngår som grønnsak, så her er det fritt frem!

Lasagne med squash istedenfor lasagneplater
Benytt karbonadedeig eller kylling. Lag egen saus med tomater, løk og paprika og de krydrene du vil ha, kok opp med litt vann eller mos med stavmikser. Bruk en ostehøvel for å få fine flak av squashen. Ha ris eller poteter ved siden.

Burritos
Bruk speltlomper og fyll med karbonadedeig eller annet kjøtt, lag saus selv (som vist over) eller bruk sukkerfri ketshup. Benytt de grønnsakene du ønsker. Krydre godt. Kebabkrydder gir god smak! Ha dem i ovnen på 200 grader til de er sprø.

Julegrøt
Kok opp ris med kokosmelk (om du følger en plan; se gitt mengde) og tilsett vaniljeessens og kanel. Når risen er ferdig kokt tilsetter du proteinpulver, gjerne vaniljesmak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
T-skjorte fra Kari Traa, nå til 199 kroner 😉

Lykke til ! Og husk at hvor kjedelig et måltid blir kommer an på din kreativitet! 😉

17 comments
  1. Nam, mye godt her 😀 I dag har jeg planer om å teste fyllt søtpotet med karbonadedeig, ost og grønnsaker ;D

    1. Høres godt ut 😀

  2. tror jeg må teste den julegrøten alså! 😮

    1. Det syns jeg 🙂

  3. Ååå så herlig! Skal testes ut altså ♥

    Tusen takk for tips Julie :-)))

    1. bare hyggelig :))

  4. Gode tips! Hvis man følger biorytme(seg meg og deg?), da er det vel ikke så optimalt å prøve seg på denne julegrøten? I og med at det blir både ris og kokosmelk i samme måltid:/ Det blir jo en del fett med raske karbs

    1. Du trenger ikke ha så mye kokosmelk 🙂 50 g er nok og det tilsvarer 10 g fett. Hadde det på en plan jeg fikk av Børge, og da hadde jeg også 50 g ris (ukokt).

      1. Ah, så bruker lett kokosmelk? Skal uansett testes i morgen(har helt glemt det gode tipse) 😀

        1. nei, 50 g vanlig. Det gir 10 g fett 🙂 Det brukes som fettkilde i måltidet, så da brukes den vanlige 🙂

  5. Høyrtes veldig godt ut.. Skal definitivt prøva ut! 🙂 Vertfall julegrøten 😉
    Har eit stort ønske om du kunne skreve eit innlegg om frukt? Er så kjempeglad i frukt, men lurer på om eg bør begrense inntaket. Hadde også vert veldig fint om du skreiv korleis frukt spelar inn i biorytme-dietten? 🙂
    Takk! Ha ein fin dag 🙂

    1. Takk for tips Åshild, det skal jeg gjøre 🙂
      Ha en fin dag 🙂

  6. Mitt bidrag! (Jamfør kostholdsplanen;) )
    Havregryn, søtning, 1 egg, eple, blåbær, litt sjokoladeprotein. Blandes sammen med bittelitt melk, formes til små kaker på stekebrett, to, stekes i 10-12 min på 180 grader. Serveres med CC+bringebær!

  7. Mitt bidrag! (Jamfør kostholdsplanen;) ) Inspirert av linnisfitness.com.
    Havregryn, søtning, 1 egg, eple, blåbær, litt sjokoladeprotein. Blandes sammen med bittelitt melk, formes til små kaker på stekebrett, toppes med kokosflak og sukrin gold, stekes i 10-12 min på 180 grader. Serveres med CC+bringebær!
    Nattevaktsmaten denne uka:)

  8. Åh, den julegrøten er så fantastisk goood 😀 tror det blir lørdagskos 😀

  9. Hei!
    Vil du forklare hvordan du lager julegrøten? 🙂 si du f. Eks skal ha 50g (ukokt) ris? Koker du da dette med vann først også tilsetter kokosmelk og protein? Skal ha 50g kokosmelk, så risen vil jo ikke bli myk om den kokes rett i kokosmelken, for da blir det jo for lite væske eller?
    Takk på forhånd 😀

    1. Hei !
      Du kan enten koke risen vanlig og tilsette kokosmelken etterpå, ellers så kan du ha vannet og kokosmelken i gryta sammen med risen slik at det blir passe mengde. Å koke bare på kokosmelk blir litt for lite væske 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *