BOOTYMANDAG – MYO-REPS

Det er mandag igjen og klart for mer rumpesnakk !
En ting som er gull når rumpa skal trenes – Myo-reps.  Ikke hørt om det? Da skal jeg forklare veldig forenklet.

IMG_8266-001

A) «12+3+3+3… »
Bruk en vekt du tror du kan klare mellom 12-15 reps med. Stopp når siste reppen er veldig seig. Kanskje du klarte 13 reps. Ta så pause på 4 sek, ta 3 reps til, 4 sek pause, 3 reps til osv.. til failure. Neste økt bruker du samme vekt. Når du har blitt såpass sterk at du klarer mer enn 15 reps i aktiveringssettet kan du legge på litt mer vekt og ender kanskje opp på 12 reps igjen.

B) «20+5+5+5…»
Bruk en vekt du tror du kan klare mellom 20-25 reps med. Stopp når siste reppen er veldig seig. Kanskje du klarte 22 reps. Ta så pause på 4 sek, ta 5 reps til, 4 sek pause, 5 reps til osv.. til failure. Neste økt bruker du samme vekt. Når du har blitt såpass sterk at du klarer mer enn 25 reps i aktiveringssettet kan du legge på litt mer vekt og ender kanskje opp på 22 reps igjen

IMG_7733
Athlete tights fra Better Bodies – rumpetightsen over alle rumpetightser 😉 (adlink)

Dette er to forskjellige myo-reps. Når du har fullført enten A eller B så er settet ferdig. Du kan bestemme selv om du ønsker å kjøre flere myo-reps sett, men ett sett er mer enn nok om du har høy frekvens på rumpetreningen allerede. Husk å være nøye med vekten du bruker slik at du virkelig får kjørt deg ut.

Øvelser som er perfekte til myo-reps er for eksempel pull through, glutebridge, hipthrust, kickback i kabel og strake markløft med hantler. Jeg skal få filmet et my-reps sett til dere så dere ser det i praksis. En ting er sikkert – det SVIR!  😀

 

Del gjerne!
error
6 comments
  1. Det tipset må jeg prøve , gleder meg til at du viser det på film. Rumpe trening er veldig aktuelt for meg for tida. Ha en super mandag!

    1. Dette funker veldig bra! 🙂

  2. Skal testes neste søndag 😀

    1. fortell meg hva du syns! 😉

  3. Hei kan eg bruke myo reps på f. eks bulgarsk utfall og kjøre vanlige sett på knebøy i ei økt?

    1. jepp, det kan du absolutt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *