LYKKE – HVA ER DET EGENTLIG?

Vi har alle hørt om at man skal «do what makes you happy» osv osv, og det er ofte på instagramprofiler jeg ser dette sitatet. Det jeg blir sittende å lure på er; blir du lykkelig av prossessen og veien mot målet ditt, eller blir du lykkelig når du har fremgang og når målet? Det er nemlig to forskjellige ting.

Det er fort å tenke at «når jeg har gått ned de to kiloene så kan jeg gå med den buksa, det blir bra», og «bare jeg er fit til vi skal til syden, så blir det en bra tur». Hvis man sier det høyt til seg selv så er det lett å høre hvor absurd det faktisk er. Man setter livet på vent til man har oppnådd det man vil, og hva da hvis man ikke klarer det?

IMG_8814-001

Jeg mener absolutt man skal gjøre det som gjør oss lykkelig. Men jeg tror det er viktig å ta et dypdykk i seg selv og finne ut hva det egentlig er som gjør deg lykkelig. Har du egentlig en livsstil som gjør deg lykkelig? Gleder du deg over maten du spiser selv om du ikke går ned i vekt? Gleder du deg over treningen selv når du ikke merker fremgang? Eller er det fremgangen eller vektnedgangen i seg selv som gjør deg lykkelig? Du har kanskje merket at livet fort kan gå i mot deg hvis du ikke får igjen for strevet ditt…?

Husk på dette jenter og gutter;
♥ Lykke bør ikke baseres på hvor mye du klarer, presterer og oppnår ♥

Jeg mener at lykke er ikke et sted du kommer med rosa skyer og frisk bris i håret. Lykke er å trives med det man gjør og der man er, om du er i en forandringsprossess eller om du står på stedet hvil. Problemet er nemlig det at om du når et mål så vil du automatisk sette deg et nytt. Mye vil alltid ha mer. Jeg oppfordrer deg til å være lykkelig NÅ og ikke først når du har fått fremgang. Uansett hvordan du ser ut og om du er fornøyd med kroppen din eller ei!

Mine lykkefaktorer
♥ Å ha mennesker rundt meg som jeg er glad i. Kjæreste, familie og venner
♥ Trives med livsstilen min, uansett om jeg jobber mot et mål eller ikke
♥ Trives med jobben min
♥ Utfordre meg selv
♥ Min indre ro for at alt vil gå bra til slutt, og jeg er bra nok I DAG !

Om du tenker deg om – står «å være fit/slank» eller «å ha fremgang» automatisk på listen din?

Topp // Tights // Hårbånd(adlinks)

IMG_8805-001

Del gjerne!
error
12 comments
 1. Du skriver bra, J! Og tar fram mange gode poeng 🙂

  Å være veltrent står ikke på min liste i seg selv, men det gjør selvfølelse og det og, som du skriver, trives der jeg er nå.

  Ift trening og kosthold så koser jeg meg akkurat sånn som jeg har det. Jeg spiser meg til energi, jeg koser meg litt når det passer seg sånn, og jeg trener først og fremst fordi jeg oppriktig syns det er gøy (sammenlignet med skole 8-12t/daglig). Jeg får min daglige ‘utkobling’ på gymmet, og jeg vet faktisk ikke hvordan medisinstudiene skulle gått hvis jeg ikke fikk trent hyppig underveis. Pluss at jeg kommer i et godt driv – Jeg blir liksom litt mer ’tiltaksdyktig’ i alle aspekter av livet, når jeg er inne i en god flow med trening.

  Selvfølelsen. Ja – jeg føler meg bedre når jeg har fysisk gjort noe annet enn å sitte på rumpa absolutt hele dagen. Med mindre jeg er veldig sliten – da ligger jeg på sofaen med god samvittighet. Utseendemessig er helårskroppen min er funnet, og.. Jeg liker den. Og, jeg tror jeg er mye hyggeligere å ha med å gjøre som kjæreste også, når selvfølelsen er fin.

  Men, jeg trener også av ‘praktiske grunner’, da jeg kjenner meg selv så godt, at jeg vet at kroppen min faktisk begynner å streike etter et par-tre uker uten trening; En ryggvirvel sklir og lager faen, og kneet mitt vrir seg.

  Når man først har funnet en rytme og en treningsform som man liker mener jeg at man, i tillegg til å ta et par skritt utenfor komfortsonen innimellom, bør holde i stor grad på den. Jeg setter treningsglede før framgang alene – og på mystisk vis så er magerutene fortsatt synlige, personlige rekorder kommer en gang i ny og ne, og jeg forbedrer mine svakeste punkter hele tiden. Det tar sikkert lengre tid enn det kunne gjort, men det gjør meg lite – jeg har god tid, og har tenkt å trene hele livet 🙂

  Ha en fin dag <3

  1. takk for det! 🙂
   Det virker som du har et bra forhold til livsstilen din og en fin balanse i livet ditt 🙂 Når man har det bra og trives så kommer ofte resultatene av den grunn, som du sier! 🙂

 2. Fremgang på trening og det å se fit ut er for meg i all hovedsak en bonus. Ja, jeg blir glad av å se fremgang, men lykken min avhenger heldigvis ikke av det 🙂

  Det som gjør meg lykkelig er den fantastiske hunden min, trygghetsfølelsen jeg har med meg selv om at jeg i 99% av tilfellene kan takle det aller meste, at ryggen min fungerer og at jeg er frisk, fine stunder med venner og familie og det å leve en balansert livsstil, som stort sett er sunn men som glatt tåler «utskeielser» når jeg føler for det, men som også holder meg frisk å gjør meg i stand til å gjøre de tingene jeg vil og som gjør meg glad!

  Jeg liker så utrolig godt disse gjennomtenkte og reflekterte innleggene dine som får en til å gå i seg selv om en tørr! Og tusen takk for at du tok deg tid til å lese eposten min og svare, jeg setter veldig stor pris på det og tilbakemeldingen! Du er virkelig ei rå dame! 🙂

  1. Du har noen fine lykkeomomenter der og jeg tror nok de er stabile og bra å forholde seg til også ! Gøy å høre dine tanker 🙂
   Tusen takk Lene, så koselig !! 🙂

 3. Helt enig!!
  HAPPINESS is not a destination – it’s a way of life 🙂

  1. Oh yes! 😉

 4. Det her har jeg tenkt mye på, og etter en oppvekst med mennesker som hele tiden fortalte meg at jeg var for dum, for lat, ikke klarte noen ting, og at det ikke kom til å bli noe av meg – så begynte jeg å tenke det samme selv. Det tok maange år før jeg innså hva som gjorde meg lykkelig. Jeg er glad for det jeg har hver dag, samboeren jeg er så heldig å ha funnet, kattene mine, leiligheten, muligheten jeg har for å studere på nettet, vennene jeg har (selv om de bort langt borte) – og at jeg har fått muligheten til et aktivt liv, hvor jeg har forelsket meg i styrketrening og egentlig trening generelt, og at jeg er så HELDIG at jeg har en kropp jeg kan bruke, som tar utfordringene, som ikke er syk eller mangler lemmer, osv.
  Man har et rikt liv når man har en kropp som fungerer som den skal, mulighet for hvilken som helst framtid man kan velge seg, og man fyller livet med mennesker som man er glad i <3
  Og hva man oppnår og får ved siden av det er BONUSER, men det er bonuser jeg liker å fylle livet mitt med. Samtidig trenger man litt utfordringer iblant slik at man ikke har så lett for å kjede seg 🙂

  1. Huff, ingenting av det du ble fortalt som liten er hvertfall sant! Du kan klare akkurat det du vil!
   Det virker som du har et fint og bra bilde av deg selv samt fornuftige tanker rundt dette, og det er utrolig bra 🙂

 5. Godt innlegg 🙂 Fikk meg til å stoppe opp å tenke….
  Bra blogg, håper du fortsetter med slike innlegg i ny og ne! Folk trenger å stoppe opp i hverdagen og reflektere over handlingene sine før » livet plutselig er over».

  1. Takk for det! så bra 🙂
   Jeg liker å skrive om det jeg tenker på, så da blir det litt andre ting enn akkurat trening og mat iblant 🙂

 6. Hei!

  Jeg liker bloggen din. Du skriver godt. Jeg er ikke lykkelig. Ikke nå lenger etter at spiseforstyrrelsene kom tilbake. Jeg prøver, men det er vanskelig. Håper at jeg vil få hjelp. Har denne gangen bestemt meg for å søke hjelp hos en psykolog.

  Forstsett å skrive. Jeg ser frem til å lese nye innlegg.

  1. Takk for det Eva!
   Huff, jeg håper virkelig du kommer på rett kjøl igjen. Unner ingen å lide av spf. Ønsker deg lykke til på veien mot å bli frisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *