HODET OVER VANNET

Har du merket hvor intens konsentrasjonen din blir på det du elsker å drive med? Om det er fitness, ernæring, boxing, dans, crossfit.. hva som helst. Å være lidenskapelig gjør at man går inn i sin egen boble og konsentrerer seg om det man elsker å drive med. Det er herlig å ha en lidenskap og jeg er sikkert ikke alene. Det er som om det er deg og interessen din i en egen liten verden når du tenker på det. Interesser som tar mye oppmerksomhet og energi kan fort ta mye av dagen din og hjernekapasiteten din. Du tenker på det, drømmer om det, snakker om det.

Har du husket å ta deg pauser? Puste dypt, trekke frisk luft og gi hodet litt fri, selv om du elsker det du gjør ?

IMG_8348-002
T-skjorte // Tights (adlinks)

Jeg tenker ofte på at jeg virkelig elsker det jeg gjør, og at jeg er heldig som kan ha det som levebrød. Jeg elsker å tenke og finne ut gode løsninger, evaluere og vurdere i forhold til jobben min. Men lidenskap kan bli en bør om man ikke gir seg selv fri og rom for å innta andre impulser. Å hele tiden ha tankene på jobb kan få det til å flyte over. Jeg vil ikke at jobben min skal drukne meg, noe som er fort gjort at det gjør når man er engasjert, også personlig involvert, og lidenskapelig og i tillegg har kontor hjemme og kontortid som fort går utover hva som var planlagt.

Uansett hvilke pasjon du har – sørg for å gi hodet hvile slik at du får ny energi og påskudd av impulser fra andre ting. En lidenskap kan kveles om den ikke får rom. Jeg vet selv at jeg har en vei å gå når det kommer til dette og jeg skriver dette mest for min egen del. Jeg må lære meg å gå fra jobb og ikke være der i tankene hele døgnet, på lik linje med andre som er på gymmet i hodet  de 23 timene i døgnet de ikke er der fysisk.

IMG_8815-001

Jeg skal skrive ned noen avkoplingstips til deg som merker at dette kan gjelde deg. Det er viktig å huske at man har et liv utenom interessen sin, selv om det å være i «bobla» ofte kan føles som det mest rette hele tiden, siden det er der du er produktiv, kreativ og drømmende. Gi hjernen og kroppen rom og pauser fra din lidenskap, hvis ikke kan det kanskje ende opp med å bli for mye av det gode.

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Kjenner meg meget godt igjen i det du skriver. Min store lidenskap er web og design. Jeg kan sitte hele dager og jobbe med prosjekter.
    Nå er MacBooken på reperasjon, og jeg merker at det er vanskelig å ta litt «ferie» imens jeg er uten maskin. Tips for å koble av tas imot med stor takk 🙂

    1. Det er faktisk vanskeligere enn man skulle tro, ikke sant? Vel, nå får du øve deg på å koble ut 🙂 Et innlegg med mine tips kommer til uken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *