«DET ER IKKE SLIK EN JENTE SKAL SE UT»

271854-8-1302590458282-n500
Dette er meg som anorektiker i 2008. En kropp formet av drømmen om at alle skulle syns jeg var fin.

Daglig blir det postet bilder av fitnessfolk over alt på nettet. Treningsforum, iform, fitnessbloggen og x-life er eksempler som legger ut bilder av jenter og gutter i god form. Menneskene på bildene er veltrent og har gjerne litt mindre fett enn en normalvektig person. Og hva ser jeg i kommentarfeltet?

….»Dette blir for drøyt, alt for mye muskler»…. «Det er ikke fint når det er så lite fett og så lite former»… «Stakkar jente, hun tror hun er fin»…. «Det er ikke slik en jente skal se ut»…..and it goes on…

Jeg ser dette daglig, men i dag ble jeg oppriktig lei meg.  Hvordan kan noen si noe slikt som «det er ikke slik en jente skal se ut» ?? Jeg var syk i flere år og jeg brydde meg kun om èn ting. Ingen skulle kunne si at jeg var feit eller litt stor. Det sto i hodet på meg dag og natt. Jeg skulle bli så tynn at ingen kunne finne feil med meg, ingen kunne påpeke at jeg hadde for mye av noe, noe sted. På bildet over følte jeg meg feit og hadde 7 kg igjen før målet mitt var nådd. Jeg levde for andres mening om meg, det var det eneste som betydde noe. Kan du tenke deg hva slags livskvalitet man får med et slikt mål ? Kan du tenke deg hvor langt frem lykken ligger når noen alltid mener du ikke ser bra nok ut…?

INGEN har rett til å fortelle deg hvordan du skal eller bør se ut. INGEN har rett til å bestemme hva som er en ideel kvinnekropp og ikke. INGEN har rett til å lære deg at kroppen din ikke er en ordentlig kvinnekropp. INGEN !

Til dere som tar dere til rette å kommenterer andres kropp på nett:
Hva hadde du sagt hvis jeg gikk bort til deg på gata å fortalte deg at, «Vet du hva, du burde ikke se ut som det der. Kanskje du trener, men det ser jammen ikke sånn ut. Vurdert å spise mindre i helgene eller?». Eller; «Vet du hva, du burde trene mindre for du ser helt anderledes ut enn alle andre. Du er ikke særlig pen hvis du tror det»…

Form den kroppen du vil ha. DRIT i hva andre måtte mene. Du er unik og spesiell! Det er alltid en eller annen som mener du ikke er fin, uansett hvordan du ser ut. Du kan ikke tilfredsstille alle. Vær fornøyd med deg selv og vær likegyldig til andre personers mening om kroppen din. Elsk deg selv og vær stolt av kroppen din !

 

Del gjerne!
error
29 comments
 1. Der sa du det! Flott innlegg!

 2. Fantastisk innlegg, Julie! Jeg ble helt rørt ♥

 3. Takk!!! Helt enig med deg 🙂

 4. Folk er så stygge. Jeg skjønner ikke hva som får noen til å skrive slikt om andre.

 5. Utrolig bra skrevet Julie!

 6. Takk! Helt enig, har hatt det slik som deg. I går hadde jeg en opphetet diskusjon om kroppsbygging med min bror. Han hadde sett en jente med perfekt V-shape, i mine øyne, og han syntes det var så stygt med så mye muskler. Det burde ikke vært lov, mente han. Jeg sa bare at jeg håpte hun ga seg pokker i hva andre mente om henne..
  Æsj, så mye tull som vanker.
  Ingen skal få fortelle meg hvordan jeg skal se ut.

 7. Bra innlegg! Jeg er helt enig – så fremt dette gjelder øvrige kroppsformer også.. Vekt, fasong og form er et personlig valg. Vil man trene mye – får man en kropp som viser det. Vil man spise mye – så synes det. Vil man være tynn – ja, så blir du det. Alle varianter kan bli sykelig hvis man ikke passer på. Anoreksia, Ortoreksi, fedme…you name it. Selv trener jeg mye, og har en kropp som viser det. Likevel, jeg er usikker på hva jeg føler når folk ser «musklene» mine..Litt beskjemt, litt stolt. Jobber med å være stolt av meg selv. Stå på og vær stolt av deg selv du også 🙂

 8. Utrolig bra innlegg, Julie! Kjenner jeg blir litt lei jeg også av alle disse kommentarene, føler de er overalt for tida. Har heldigvis innsett at den eneste jeg trener for er meg selv og mine egne prestasjoner 🙂 Utrolig bra skrevet!

 9. AMEN!!!

  Fantastisk innlegg!

 10. Kjempeviktig tema som taes opp! Alle burde lese dette innlegget! Det var skikkelig bra 🙂

 11. Du er klok, stå på videre 🙂

 12. Bra du setter fokus på dette igjen.

 13. WORD!!!

 14. Vet du hva, Julie? Du er fantastisk! Et av de beste innleggene jeg noen gang har lest! Har selv vært på det stadiet du har vært, hvor alt dreide seg om å gjøre alle andre fornøyd. Handlet ikke bare om mat og kropp, men hele pakka. Startet derfor å bruke maten som et middel for kontroll, og ja; you know the drill.. Vi må lære oss å gi mer faen! Og vi må lære oss at vifaktisk fortjener å ha det bra og å være lykkelig.
  Du er virkelig til inspirasjon og motivasjon, og et supert forbilde! Den kampen du har kjempet deg gjennom, og så langt som du har kommet nå, viser at du er ei ordentlig sterk jente, med bein i nesa! Digger deg og tusen takk for at du deler gjennom bloggen din. Det hjelper mer enn du aner 🙂

 15. Utrolig bra skrevet! 😀 Kunne ikke vært mer enig 🙂

 16. Utrolig bra skrevet! Kunne ikke vært mer enig 😀

 17. Åh, du har så rett. Føles godt å lese noe sånt Julie !! 😀

 18. Fantastisk innlegg, Julie!! 🙂

 19. Modig innlegg. Men en ting som er litt motstridene for meg er at du skriver «form den kroppen du vil ha». Mener man bør oppfordre til god helse og velvære isteden for å endre utseende. Personlig er jeg selv opptatt av hva andre tenker om min kropp, skal ikke legge skjul på det. Men det tror jeg de fleste som forandres på kroppen sin er. Man sier man gjør det for å følse seg bra – og hvorfor føler man seg bra? Jo fordi man føler at andre tenker man ser bra ut. Derfor ble det litt motstridene å si at man ikke skal bry seg om hva andre mener, for det gjør de fleste 😉 Mener ikke å være kritisk, bare tanker jeg hadde. Veldig inspirerende blogg forresten 😉

  1. jeg former kroppen min slik jeg ønsker med styrketrening, og mange mener sikkert at jeg ikke har fin kropp fordi jeg har for mye muskler. Jeg syns det er fint, så da former jeg kroppen min slik !
   Tror du missforsto litt hva jeg mente der ..:)

 20. Du sier «INGEN» har rett til det ene og det andre, men «ALLE» har rett til sin egen mening. Når du legger ut bilder av deg selv på internett så er du selv ansvarlig for tilbakemeldingene. Dersom du ikke ønsker en kommentar – ikke legg ut bilde!

  1. gjelder ikke normal høflighet på nett som på gata ?

 21. Kjempe bra! Det her skal deles på facebook 🙂 Begynt å dele flere sånne type innlegg nå, da det er viktig å få det i fokus! Du er fortsatt en inspirasjon for meg 🙂

 22. Fantastisk innlegg:) Jeg har jo virkelig fått diskutert kroppen min opp, ned og i mente de siste dagene etter artikkelen på klikk.no. Helt utrolig hva enkelte får lira ut av seg:p Flott at du tar opp temaet!

 23. Kan jeg spørre hvor mye du veide på det minste? Jeg veide selv 42 kg, men veier per i dag 46 kg, hvor mye av vektoppgangen skyldes muskler Så er på god vei oppover. Takket været MASSE sunn mat og supert treningsprogram fra deg =) Takk for hjelpen <3

  (postet denne en gang før, men klarte å skrive på etternavnet mitt, kan du godkjenne denne og slette den første? Ønsker ikke dele etternavnet mitt 🙂 På forhånd takk

  1. Jeg veide 50 kg på bildet, 47 kg på det minste. Husk at vekt ikke kan sammenlignes. Det kommer an på høyde og bygning.
   Godt å høre at du har gått opp i vekt og trives med treningen 🙂 Lykke til videre 🙂

 24. Det er sant 🙂 Bare synd man lar det gå så langt før man faktisk skjønner at det verken er fint eller sunt for kropp og sjel 🙁 Ikke bare bare å bygge seg opp igjen heller. Viktig å ta vare på kroppen sin!! Men du er en kjempe stort forbilde som hjelper meg på rett vei 🙂 Takk for at du deler så mye med oss 🙂

 25. Jeg har snakket litt om samme problematikk. La folk være som de er! Ingen har bedt om å bli hetset på nett over hverken for lite/ for mye muskler!!

  1. enig!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *