«MATVARER DU IKKE BURDE SPISE» – MITT SVAR

Jeg regner med at mange av dere leser treningsforum på nett?  De postet nettopp denne artikkelen om «9 matvarer du ikke burde spise«.

Tittelen i seg selv blinker rødt i mine øyne…

IMG_8931-001

☻ Punkt èn.
Ingen matvarer er usunne i seg selv. Det som blir usunt er når man spiser for mye av det.

☻ ☻ Punkt to.
Lettbrus har ikke kalorier og man legger ikke på seg fett fra noe uten kalorier. Lettbrus «lurer» heller ikke kroppen til å lagre ditt og datt. Blir du søtsugen av lettbrus, begrens deg eller dropp det. Blir du ikke søtsugen av det, kos deg med lettbrus for all del !

☻☻☻ Punkt tre.
Det er forskjell på «usunn» og «lite næringsnyttig». Posesupper gir ikke mye næring og er derfor ikke like bra som suppe laget av ekte råvarer, men det er ikke usunt av den grunn. Liker du posesuppe og koser deg med det, så go for it. Tilsett gjerne friske grønnsaker og en proteinkilde så har du et fint måltid.

IMG_8908-002

☻☻☻☻ Punkt fire.
Riskaker har høy GI – ja, men det betyr ikke at man ikke bør spise det. Spiser du riskaker sammen med en proteinkilde så blir GIèn lavere. Riskaker kan fint benyttes som karbkilde i hvilket som helst måltid, så lenge det kombineres med protein, noe du bør ha i alle måltider.

☻☻☻☻☻ Punkt fem.
Popcorn, hvitt brød, frokostblanding… Nei, det er ikke næringsnyttig mat, men usunt? Nei, det syns jeg ikke. ALT med MÅTE. Koser du deg med hvitt brød eller litt popcorn på lørdag – gjør det med god samvittighet. All mat vi spiser MÅ ikke være 150% næringsnyttig 100% av tiden. Skal du ned i fettprosent så må man være mer nøye med matvalg da man har begrenset med kalorier pr. dag, og da bør man passe  på å få i seg mat som metter og gir kroppen det den trenger.

Vi trenger ikke flere regler på hva som er sunt og at vi ikke på ditt og ikke må datt. Bruk sunn fornuft og moderer inntaket ditt av alt du spiser. For mye og for lite skjemmer alltid ut!

Del gjerne!
error
18 comments
 1. Takk for responsen på det innlegget, ej las det sjøl igår og vart nesten like frustrert som dej. Go Julie 🙂

  1. SÅ BRA! Godt at flere reagerte 🙂

 2. Enig med deg her! Det at noe ikke er næringsnyttig vil ikke si at det automatisk er usunt om man koser seg med det nå og da! Om man har mål må man selvsagt tenke litt nøyere over hva man putter i seg som du sier, men å skulle gå rundt å nekte seg ting fordi noen kaller det usunt blir jo helt feil for meg i allefall! Om noe får jeg bare mer cravings på det fordi jeg aktivt tenker på at jeg ikke skal ha lyst på det og ikke må kjøpe det og det, å plutselig har jeg kjøpt det mye oftere enn jeg normalt ville gjort. Alt med måte og spis etter mål og ønske 🙂

  1. jepp – enig i hvert eneste ord!
   Fornuftig tenkt 😉

 3. Veldig enig! Bra skrevet! 🙂

  1. Takk !:)

 4. Tussen takk for at du la ut dette innlegget! det blinket nemlig rødt i mine øyne også når jeg så overskriften igår, og tenkte at jeg er sikkert for glad i mat at det er derfor. men nå ser jeg at jeg ikke er den eneste som mener at man kan spise det meste, bare alt med måte. Takk 🙂

  1. Godt vi er enige Tina!
   Alle burde reagere på en slik overskrift spør du meg 🙂 Balanse er tingen! 😀

 5. Flott innlegg! Synes det er så utrolig tragisk og provoserende når matvarer hele tiden skal stemples som sunne eller usunne. Du virker som en veldig fornuftig, hardtarbeidende og flink jente med beina plantet godt på jorden. Jeg liker deg! 🙂

  1. Tusen takk, så koselig å høre!
   Jepp, det er nettopp det det er- provoserende. Det er jo ikke få som leser seg blind på slikt og ender opp med å ikke tørre å spise noen ting omtrent. Viktig å få frem at balanse er tingen 🙂

 6. Helt enig med deg! Jeg ble rimelig oppkoket selv da jeg så det! Måtte faktisk skrive et innlegg på fitnessbloggen å høre om noen de rhadde sett denne artikkelen og hvorvidt dette ikke var litt motstridende med så og si alt jeg har les tom der. Nei…det er mye bra derfor men akkurat kosthold har de bomma på i flere artikler samt dårlige kilder og lista er lang. Bra du sier ifra julie,for denne var litt samme som denne brunostsaken også..jeg kjenner jeg koker over bare av tanken:P

  1. Godt jeg ikke er alene! Begynner å lure på hva slags kriterier de egentlig har for å slippe gjennom artikler på treningsforum :S
   Viktig å få litt balanse og modifisering i lyset syns jeg!!
   God helg Anja 🙂

 7. Jeg er så enig! Ble skikkelig irritert når jeg leste artikkelen selv.

  1. bra 🙂 hehe aaargh 😛

 8. Helt enig med deg, har alltid tenkt at om en begrenser seg, å ikke glemmer å kose seg med det en spiser, så fungerer det best for meg. 🙂

  1. veldig sant. Alt handler om mengde! 🙂

 9. jeg er enig med deg.:) altfor mye feil fokus om dagen!

  1. oh yes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *