TO ISOLASJONSØVELSER FOR RUMPA

271854-1-1366822436457-001

Stående gluteextension i kabel

Fest foten din fast i kabelen. Vend tåa litt utover for å isolere rumpa. Hold kroppen stille mens du sparker bakover. Hold kneleddet låst og la bevegelsen kun gå i hofteleddet. Senk til beina nesten er på linje, og spark bak igjen. Stram rumpe mens du gjør det så er det lettere å isolere den.  Det er en liten bevegelse, men veldig effektiv ! Bruk en vekt som er såpass lett/tung at du klarer å aktivere rumpa skikkelig. Blir det for tungt vil hamstring automatisk ta over jobben.

 

271854-1-1366822342975-001

Gluteextension på benk
Her gjør jeg samme øvelsen bare med litt annen vinkel. (Vend tåa litt utover her også). Her senker jeg låret til det nesten er ved siden av det andre låret før jeg skyter opp igjen. Om du senker helt ned til låret treffer benken vil hamstring være mye mer aktivert. Her vil vi isolere rumpa!  Husk å skvise rumpa på toppen!  Bruk en vekt som er såpass lett/tung at du klarer å aktivere rumpa skikkelig. Blir det for tungt vil hamstring automatisk ta over jobben.

Del gjerne!
error
8 comments
 1. Jeg hadde aldri prøvd denne øvelsen før nå når jeg fikk den på planen min, men liker den veldig godt!! 🙂

 2. På det apparatet/kabelen jeg tar gluteextension i, står det bare 2,4,6,8 osv nedover på hver vektskive. Er det ant. kg eller noe annet? Det virker så lite om det er ant.kg, men usikker.. Greit å vite belastningen.

  1. Det varierer på alle typer apparater, så det må du spør de som driver gymmet om 🙂 Vanligvis hvis det står 1,2,3 osv så er det 5 kg pr. vektskive. Hvis det ikke står oppført kg utover det så aner jeg ikke 🙂

 3. YES! Elsker gode rumpeøvelser! På den nederste: Senker du beinet slik at det er strakt hele veien, eller bøyer du det slik at startposisjonen blir likt det andre beinet? Kanskje dumt spm, men bedre å spørre enn å fortsatt være uvitende 😉

  1. vet ikke helt om jeg skjønner hvilke bein du mener? Det beinet jeg står på er strakt hele tiden, det som skytes bak og senkes har jeg litt knekk i kneleddet på konstant 🙂

   1. Hehe, dårlig forklart fra min side! Mente det beinet som er i bevegelse, tusen takk for svar 🙂

 4. Vel, jeg prøvde den første øvelsen i dag, MEN jeg fikk ikke foten til og sitte fast i den «metall-greia» (som jeg ikke husker navnet på) Hva gjorde du for at ikke den skulle glippe taket på foten(som er i bevegelse)? :p

  1. Du må bare stikke foten så langt inn du klarer og strekke ut tærne slik at den ikke sklir 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *