7 TIPS SOM HOLDER DEG GÅENDE

IMG_9585
Antrekk; Better bodies topp // Shorts (adlinks)

Når du først har begynt på noe, sliter du med å fullføre? Syns du det er vanskelig å holde motivasjonen oppe? Her er mine tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg å holde koken!

Desktop54

Dette er det viktigste punktet fordi; failing to plan is planning to fail. Sett deg ned å lag en ordentlig plan på hva du ønsker å oppnå og hvordan du skal gjøre det. Planlegging innebærer også en plan på hva du skal spise og hvordand det må legges opp for at det skal gå opp uten at det blir for mange ganger der du «ikke har med mat» eller «blir for sulten på vei hjem».

Desktop54-001

Jeg lager meg ukesmål på iPaden hver søndag kveld hvor jeg lager en liste over det jeg skal få utført i den kommende uken. Punktene kan være som følger; 1. Foodprep (lunsjpakke til jobb, steking av kjøtt o.l.)  2. 4-5 styrkeøkter. 3. 3-4 korte cardioøkter på 20 min. I tillegg skriver jeg ned ting som jeg skal få gjort slik at disse tingene ikke kommer i veien for treningen eller matlagingen.

Desktop54-002
Dette er så viktig men det kan være uhyre vanskelig. Si nei når du merker at det blir for mye for deg å gjøre. Si nei når du merker at gleden i det du gjør forsvinner og si nei til deg selv når hodet ditt foreslår at du skal trene litt ekstra når du er gørrsliten eller spise litt mindre enn du skal. Vær hard med deg selv og sett grenser. Skal du nå målene dine må du kjenne hvor grensen din går slik at du har hodet over vann og ikke under.

Desktop54-003

Vet du at du kommer til å slite med å fullføre øktene dine i den kommende uken? Avtal å trene med ei venninne eller venn. Sett opp et tidspunkt og still opp til avtalt tid. Det føles verre å svikte en venn fremfor å svikte kun deg selv. Er du i tidsklemma? Få med deg en venn på grytidlige morgenøkter eller kveldsøkter ! Hyggelig og sosialt samtidig som du får gjort det du skal.

Desktop54-004

Denne nevner jeg støtt og stadig. SKRIV NED DET DU TRENER OG SPISER! Dette gir en reality check og hjelper deg å holde et realistisk syn på det du gjør. Får du det ned på papiret er det lett å se hvor du må gjøre endringer, enten om det er på mengden med trening eller mengden av mat. Ikke slurv med dette punktet, så gjør du deg selv en tjeneste og beviser for deg selv at du virkelig vil nå målet ditt. Her finner du en genial loggføringsbok.

Desktop54-005

Om noe skulle komme i veien for planen din en dag, vær kreativ og løsningsorientert. Er gymmet plutselig stengt? bruk det du har hjemme eller kjør bakkeintervaller og avslutt med spensthopp og gående utfall. Et eller annet kan du alltids gjøre. Ikke la deg sette ut av endringer. Glemte du nistepakka? Kjøp deg noe smart på butikken! Det trenger ikke være skolebrød og snickers bare fordi du «dreit deg ut». En boks cottage cheese eller en pakke skinke, frukt og nøtter er geniale ting som kan kjøpes i nøden.

Desktop54-006

Ikke sett opp en ukesplan som ser mer komplisert ut en matteboka på vgs. Sett opp punkter som du fint kan gjennomføre, samtidig som det krever litt av deg. Legg opp slik at det passer inn i din hverdag og at det ikke blir et jag og et mas å gjennomføre. Har du mye jobb en uke? Ja, vel. Sett deg små mål og skriv opp det du vet du kan  få tid til. Alt annet får komme som en bonus. Det du oppnår da er mestringsfølelse fremfor selvforakt. Vær alltid ærlig med deg selv og kartlegg hva du faktisk kan klare å utføre!

3 comments
  1. Har sendt deg en mail ang. treningsprogram og er såå spent på svar 🙂 Dette trenger jeg!

  2. her var det mange gode tips i allefall! takk 😀

    1. bare hyggelig! :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *