Å FORTELLE ANDRE HVORDAN DE BURDE SE UT

Som dere vet så tenker jeg enormt mye på mange ting. Dere blogglesere blir offere for det. I dag tenkte jeg å dele noen tanker med dere som jeg fikk etter at jeg tok en titt på instagramprofilen til fotballfrue.

Hun la ut et bilde av seg selv fra en fotoshoot for en stund siden, og kommentarene lot ikke vente på seg. Mange av dem var negative og låt Ca slik; «du er alt for tynn» , «du ser ikke sunn ut» osv…

Jeg syns det er hjerteskjærende at enkelte kan finne på å fortelle andre hvordan de bør se ut. Det er det ingen som har rett til. Da jeg hadde anoreksi som trettenåring var jeg konstant styrt og jaget av andres mening. Jeg har aldri vært så ulykkelig og desperat etter å være perfekt for andre. Jeg husker jeg tenkte med meg selv når jeg gikk på vekta og den viste 47 kilo; «blir de aldri fornøyd…?» Hva jeg selv mente kom i andre rekke.

fotball

Fotballfrue ser sikkert ut akkurat slik hun ønsker. Det er ikke min eller andres rett å fortelle henne at hun burde veie mer, ha mer muskler eller mere fett. Dette gjelder selvsagt ikke bare henne, men ALLE. Du eier ikke retten til å irettesette og «veilede» folk som ikke ser ut slik du mener de burde.

Jeg snakker av erfaring. Det å konstant bli fortalt at man skulle sett anderledes ut er utrolig slitsomt og vondt. De fleste gjør så godt de kan og bruker nok energi og tanker på å se bra ut fra før, det vet jo vi jenter alt om! Så hvorfor kommenterer vi andres utseende negativt da?

Hvis noen ønsker å være tynne, la dem være det. Er du bekymret for deres psykiske helse så kan du heller ta det opp med dem på tomannshånd og legge det frem slik at du viser at du er bekymret for om de har det bra. Ikke fortell dem at de bør legge på seg. Ærlig talt. Hvis du er oppriktig bekymret så behandler du personen med respekt.

Tynn eller tykk, muskuløs eller ikke. Vi har forskjellige preferanser. Om du ønsker noen det beste, ikke be dem forandre seg!

 

Del gjerne!
error
12 comments
 1. Dette hendler jo ikke om hvordan hun BURDE se ut. Dette handler om at en spiseforstyrret, sterkt undervektig kropp framstilles som frisk, sunn, flott og et «godt forbilde» som mange kaller fruen! Her blir det nok behov for flere sengeplasser på klinikker for folk med spiseforstyrrelser framover! Jeg har selv slitt masse, og kjenner at bildene av fruen trigger meg til å starte å løpe og slutte og spise. Hun viser også fram ekstremt små porsjoner når hun tar bilde av maten sin. En gang spiste hun et halvt egg med majones på og ble «sååå mett» :O

  1. Hun sier selv at hun aldri har vært syk, men hun hadde et problematisk forhold til mat på en periode på 6 mnd for x-antall år siden. Hun står sterkt imot ryktene om at hun er/var spiseforstyrret. Når hun selv sier hun er frisk så syns jeg vi skal la henne være. Hvem folk ser på som et sunt forbilde får være opp til hver enkelt, men å fortelle Caroline at hun burde se anderledes ut (for å være et bedre forbilde for småunger..??) mener jeg blir feil.

   Hvordan hun fremstiller seg ved å legge ut bilde av mini-porsjoner er en helt annen sak, og der er jeg enig med deg. Det jeg skriver om her er kommentarene hun fikk under bildet på instagram, det bildet du ser over her.

 2. Så enig med deg Julie!!

  1. 🙂

 3. Hadde hun vært så syk som mange skal ha det til, så hadde hun neppe klart å fullføre et normalt, sunt og vellykket svangerskap. Synes på ingen måte hun ser syk ut, selv om hun er slankere enn mange andre kvinner. Alle ser ulike ut(takk og lov for det) og det burde vi alle respektere! Veldig enig med deg, Julie 😀

  1. Jepp, det er noe med det. Jeg tror ikke det er noen grunn til bekymring mtp. hennes helse.
   Takk for at du delte din mening 🙂

 4. Noen er naturlig tynne!! Og for noen er det faktisk like vanskelig å gå opp i vekt som for andre å gå ned. Tviler på at de som skriker rett ut, til blant annet fotballfrue, om hvor tynn hun er/generelt om kroppen hennes hadde gjort det samme til en person som var overvektig. Det er faktisk samme sak og kan være like vondt om du er tynn/tykk. Lite gjennomtenkt spør du meg. Respekter andre for den de er, vekten definerer ingen som person.

  1. Det er sant June. Uansett om folk er tynne eller tykke så har ikke andre rett på å kommentere det negativt!

 5. Utrolig godt skrevet 🙂

  1. Tusen takk Kristin ! 🙂

 6. Nå har hun jo vært slik i noen år, og vel, jenter som har spiseforstyrrelser og er sykelig tynne i noen år mister menstrasjon og kan ofte ikke bli gravide, de holder ikke ut et svangerskap, og de klarer ikke å holde seg ved like. Hadde hun vært syk hadde hun sunket under på et eller annet tidspunkt. Hun legger ut bilde av både mat og kaker slik jeg har sett, og hun prøver ikke å skjule at hun spiser da. En spiseforstyrret person ville nok ALDRI ha lagt ut bilde av mat – her snakker jeg av erfaring, det er i allefall ytterst sjeldent.

  At Caroline kan være en trigger for spiseforstyrrede er forståelig, men det er IKKE hennes skyld. Jeg tror at alle flotte fine tynne jenter kan være triggere for både ett og annet, men det kan ikke dem noe for. Grunnen til at vi blir trigget er noe som skjer i vårt eget hode og handler om vår egen psyke. Det er VÅRE problemer.

  Jeg er helt enig med deg Julie. Vi kan bare ta ansvar for oss selv og vårt eget utseende, andre mennesker må få gjøre og se ut som de vil. Caroline er kanskje tynn, men så er vi alle forskjellige. Noen er naturlig tynne, andre er naturlig litt kraftigere, noen lange, noen korte osv osv. Vi har ingen rett til å kritisere andre menneskers utseende – det har vi ikke noe med, med mindre vi er bekymret for noe. Ellers burde vi bare passe på oss selv – både hode og kropp : D

  1. Veldig enig med deg Toyni !
   Det er ikke opp til andre å bedømme om hun er syk. De som leser bloggen og følger henne på instagram har jo ikke innsikt i hele livet hennes heller.
   Godt sagt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *