VIKTIG OM STRAFFETRENING OG SULTING

I dag skal jeg snakke om noe som er enormt viktig og som jeg vil at dere skal forstå alle sammen. Dette med straffehandlinger i forhold til trening og mat når ting ikke går etter planen.

Jeg har vært der selv. Jeg har løpt tur midt på natta for å brenne isen jeg ikke skulle spist, jeg har gått på gymmet midt på natta for å trene bort et ekstra rundstykke jeg spiste, jeg har sultet meg til kvelds fordi jeg spise for mye til frokost. Jeg har mest sannsynlig gjort alle de tingene du kan tenke deg for å straffe meg selv når jeg har trent for lite eller spist for mye.

MEN- jeg har lært og jeg har erfart, så dette sier jeg fra dypet av hjertet og ønsker at alle skal forstå.

T-skjorte // Tights (adlinks)IMG_9678

Gjør du noe du ikke hadde planlagt, enten om det er at du spiser litt mer eller trener mindre enn du skulle- ALDRI utfør straffetrening, sulting eller noen annen form for straff. Hvorfor? Fordi det skaper en negativ holdning til deg selv og kan også bli til en svært negativ sirkel av tvangshandlinger. Om du gjør noe du «ikke skulle gjort», tenk at gjort er gjort, spist er spist. Neste gang kan du heller prøve å velge fornuftig. Av og til spiser vi ting som ikke var planlagt fordi vi handler på impuls – vi lar oss rive med at lyst, behov eller rett og slett bare sosialt samvær hvor alle andre spiser. Når du tenker deg om – er dette virkelig så galt?  Er ikke livet mer enn å følge et strikt regime, tross alle lyster, behov og situasjoner? Og tenk på det og – fordi kroppen din sier ifra at den har behov for mer, skal du da straffe den…?

Ørten ekstra rundstykker og/eller ørten treningsøkter «for lite» er ikke god nok grunn til å utøve straff mot deg selv. Husker du ikke jeg har sagt at du skal være din egen team player? Det betyr også at du skal backe deg selv og hjelpe deg opp når du ikke får til det du vil, ikke sparke deg selv når du ligger nede!

ALDRI, ALDRI, ALDRI ! Straff deg selv i noen form. Børst av knæra og gå videre.

4 comments
  1. Blir veldig glad når du skriver dette. Kjenner meg selv igjen, sånn som når jeg har f.eks. spist en kebab eller pizza, tørr jeg nesten ikke spise noe mer den dagen, særlig hvis jeg ikke har trent. Men innerst inne vet jeg at jeg er veldig godt trent, sterkere enn veldig mange og en god forbrenning. Min kropp er som den er og kan ikke sammenlignes med andres. Vi må lære å være stolte av kroppene våre og ikke leve i frykt for å legge på oss litt.

  2. Bra skrevet!:)

  3. Hei! Kom over kanalen din på youtube og fant raskt veien inn hit! Jeg har ett spørsmål jeg føler jeg aldri får svar på, så da prøver jeg her hos deg 🙂 Jeg ønsker veldig gjerne å trene meg opp i vekt/muskelmasse. Jeg er 1.75 høy og veier 50 kg. har vel omtrent ingen muskler på kroppen. ( ja tatt litt vel hardt i her) Men jeg ønsker gjerne å komme opp i vekt, ihvertfall utseende messig. Får ofte høre jeg er ALT for tynn, og det er jeg fullt klar over. Det å spise junk funker ikke, da går jeg mer ned i vekt. Spiser jeg sunt går jeg litt opp i vekt, men det utgjør ingen forskjell utseende messig. Noen sier få i deg gainer, andre sier bare spis mer. ( men jeg spiser som en hest fra før av og har nå 5 faste måltider om dagen pluss mellom måltider i mellom. Har du noen tips? Hva burde jeg spise mer av? hvor mye? gainer eller ikke? proteiner? Trene kun styrke? er også melkeintollerang og syns proteinpulver blandet ut i vann smaker MØKK, men jeg skal da klare å drikke det om det anbefales 🙂

    Dette ble sikkert veldig uoversiktlig og jeg beklager virkelig det!
    Håper på svar.
    Mvh Adele

    1. Hei Adele !
      så hyggelig at du fant bloggen min:)
      Det som er smart å gjøre når du sliter med høy forbrenning er å spise energitett mat slik at du får i deg mye kalorier uten å bli for mett. I tillegg anbefaler jeg deg å trene styrke og droppe alt av kondisjonstrening. Gainer er en enkelt måte å få i seg mer kalorier på uten å fylle magen for mye (om du får tak i en uten laktose), men du kan også komme langt med vanlig mat. Send meg gjerne en mail om du vil jeg skal hjelpe deg med en spesifik plan du kan følge for å gå opp i vekt. Mailen min er din.pt@live.no
      : )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *