VANLIG NORSK KOST IN MY ASS

Om du ikke gidder å lese noe mer enn dette innlegget resten av måneden så er det faktisk helt greit. Silje Mariela har skrevet et utrolig bra innlegg som jeg ønsker at ALLE mine lesere skal lese. Et uhyre viktig tema, og svært reflekterte tanker fra ei veldig smart dame som vet hva hun snakker om.

Så… over til noe mye mindre viktig !
Mange har det for seg at frokost, det betyr brød, knekkebrød eller frokostblanding. Det er virkelig en landeplage her i Norge. «Vanlig norsk kosthold» består av brød, leverpostei, servelat, melk, brunost, spagetti, kjøttboller og what not. Matvarer som egentlig ikke er noe mer «vanlig» enn mager kesam, speltlomper, kyllingfilet og kokosmelk (for å nevne noe). Likevel får jeg ofte høre at jeg spiser rar mat. Virkelig? Må jeg spise haugevis av korn, drikke melk og ha go’morgen yoghurt til lunsj for å være normal??

Haha, nei det gidder jeg ikke.
Frokosten her om dagen var skikkelig ikke i det hele tatt under kategorien «vanlig norsk kosthold». Salat, skinke, egg og cottage cheese toppet med litt dressing. Til FROKOST! UTEN BRØD!  Hvordan jeg i det hele tatt kan kalle meg norsk, det kan man jaggu lure på. Men, innmari godt var det ! Grønnsaker gir en fantastisk start på dagen og fyller magen godt.

Hvorfor ikke lage deg en salat til frokost? Jeg har brukt følgende: 
 ♥ Salatblader ♥ rødløk ♥ hvitløksfedd ♥ egg ♥ mais ♥ skinke ♥ aguk ♥ paprika ♥ sukkererter ♥ cottage cheese ♥

Ved siden kan du ha et glass vann med sitron og ikke glem 1 ss selolje 😉  Sunn, mettende og proteinrikt start på dagen med sunne fettsyrer ! DET bør være normalt i Norge spør du meg

IMG_0644

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Jeg elsker det du skriver om mat. Jeg er helt enig. Jeg er så utrolig lei av å høre at jeg spiser «så mye spesielt» «rart» osv. I tillegg er det som regel personer som helt tydelig, ikke vet hva de forskjellige matvarene inneholder, som kommenterer min mat. Jeg syntes generelt sett at det er en dårlig vane å kommentere andres mat helt uten videre.

  1. det er så sant! uansett, hvem avgjør hva som er normalt og ikke?
   Helt enig med deg! Takk for kommentar 🙂

 2. Men nå har vel trenden snudd litt andre veien?
  I den yngre generasjonen hører jeg såvidt om folk som spiser brød lenger, fordi «skal man være «fit» så går det i proteins-proteins-proteins».
  Jeg er all in for at folk skal velge noe annet enn brød/trene/gjøre det som gjør deg glad, men som 22 åring i dag så ser jeg hvilket bilde jeg fikk av brød «den gang jeg selv var en gym-rat». Jeg var redd brød.
  Brød, den farlige pesten…..

  Jeg er litt redd for denne trenden som er skapt jeg. Må man trene for å være en sterk kvinne? Må selvtilliten baseres på om man har vannvekt/ikke-vannvekt en dag?
  Når neste sjekkereplikk på nettet er; Hvor mye tar du i knebøy a?

  Jeg blir redd for samfunnet vårt, for er det ikke det ene, så er det det andre. Skal man ikke være tynn, så skal man være fit?
  Dette er ingenting i mot deg som person 🙂 Du virker som en herlig jente. Jeg bare blir redd for hva som blir det neste oppi alt det her?
  Når vi hele tiden skaper nye trender med å etterligne hverandre->ny trend->nytt utseende-> Lik alle andre

  1. vel, jeg tror på måtehold, og det gjelder begge veier egentlig. Det finnes ikke usunn mat, kun usunne mengder. Samme med trening. Verken for mye og for lite er bra. Jeg tror ikke dagens fitnesstrend har veldig mange tilfeller av ytterpunktene – folk som er «redd» for ditt og datt, jeg tror det handler mer om at folk generelt er mer bevisst på å spise foruftig i forhold til hvordan de trener. Det vil alltid være ytterpunkter, sånn er det uansett hva slags trend som oppstår. Mener jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *