DIETTMAT – IKKE BEGRENS DEG SELV!

IMG_0850-001Et fullverdig diettmåltid, som IKKE var hverken tørt eller kjedelig! Det krevet bare litt ekstra hoderegning!

Jeg har en oppgave til dere i dag folkens. Den handler om å kunne se muligheter og tenke kreativt med enkle ingredienser foran seg. Jeg vil at dere skal komme med forslag, enten i kommentarfeltet eller for dere selv, til hva slags måltider du kan lage av følgende ingredienser:

♥ 150 g kylling/ kalkun/ karbonadedeig/ laks eller 200 g hvit fisk
♥ 100 g basmati ris/ sopps spaghetti/350 g søtpotet/  450 g potet
♥ Valgfri mengde av følgende grønnsaker:
Tomat, brokkoli, blomkål, løk, purre, asparges, kål, aubergine, squash, kinakål, isbergsalat, paprika, agurk, vannkastanjer
♥ Enten kokosmelk, avocado, nøtter, ost, lettrømme eller matfløte (eventuelt en blanding)
♥ Det krydderet du ønsker

Aner du hvor mange forskjellige retter du kunne laget med disse ingrediensene? Det jeg ønsker med denne oppgaven er å gjøre dere mer oppmerksomme på mulighetene man har når man følger et diettoppsett. Når jeg setter opp kostplaner så består ofte et av alternativene av middag med ris/potet/pasta/speltlomper sammen med kylling, kjøtt eller fisk og en fettkilde. Det jeg ofte ser er at kunden velger å lage middag med ris, kylling og brokkoli, for så å klage på at maten er kjedelig. Jeg kan si deg det kjære venn – hvor kjedelig det er kommer an på hva du gjør det til ! 🙂

Så lenge du har valgmuligheter slik som over så kan du omtrent lage hva du vil. Fortell meg hva f.eks. spagetti består av. Kjøtt, pasta og tomatsaus. Står ikke både kjøtt, pasta og tomat på planen din da? Du må ikke ha spagettisaus fra toro for å lage spaghetti. Du trenger hakket tomat og basilikum. Kok inn sammen med kjøttdeigen, kok opp pastaen og voila! Spaghetti, PÅ DIETT!!!

Det gjelder å se muligheter i det man har. Krydder, grønnsaker og steke/tilbredningsmåter kan gi haugevis av variasjoner. Ikke begrens deg selv ved å spise kjedelig og tørr mat! 😉

♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Over til noe annet; x-life kjører ekstra salg på alt som er på salg i helgen!! Blant annet finner du enhjørning sportsbh’en min der, favoritt tightsene mine fra Nordic star, flere fargerike tightser, selolje med mye mer. Klikk på bildet under og kom til salget! Husk å bruke rabattkoden du ser på bildet 😉

1411122350

 

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Fantastisk innlegg Julie. Jeg har selv tenkt mange ganger på de som sier det er vanskelig å spise sunt, og jeg har så mange ganger tenkt på akkurat det du sier med spagetti og kjøttsaus. Hehe, flott at du tar frem dette.
    Jeg kan merke selv at det kan være vanskelig å variere nok, men som du sier så er det bare å være kreativ. Derfor skal jeg nå skrive ned mange ulike retter som kan lages av dette for at maten min ikke skal bli for kjedelig. Takk for et godt innlegg og inspirasjon 🙂

    1. spagetti er en av mine livretter, så der har jeg vært kreativ hehe 😀
      man kan stort sett spise det meste så lenge mengden og fordelingen er rett! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *