OPPSKRIFTEN PÅ KATASTROFE OG EN OND SIRKEL

Jeg skjønner veldig godt alle dere som velger å spise mindre og trene mer. Dere vil ha fremgang og resultater. Selvfølgelig vil dere det. Jeg vil tro at dere som har prøvd dette også har opplevd følgende:
– Fremgangen stopper opp eller er fullstendig fraværende
– Du ender opp med å aldri bli fornøyd, selv etter månedsvis med mye trening og lite mat

Det er dessverre ofte slik at man må erfare ting selv, gå i grøfta og kjenne på det, før man finner ut at dette ikke er måten å gjøre det på. Jeg har inntrykk av at selv om jeg skriver dette på bloggen og skriver og sier det til kunder så vil det fortsatt være mange som bare MÅ prøve det før de virkelig tror på det. Det er også dem som  må prøve det flere ganger før man innser faktum; du kommer ikke fra at du må spille på lag med kroppen om du ønsker resultater.

IMG_0822Lang favoritt topp i fargen bright rose // Tights (adlinks)

Scenario nr.1:
Du er ikke fornøyd med kroppen din så du bestemmer deg for å spise lite. Du hverken trener eller spiser, og vekta går drastisk ned. «Jippi, jeg veier sykt lite». Du når en «fin vekt» og tenker at nå kan du spise litt mer. Hva skjer da? Du går opp i vekt, fort som svint. Kroppen suger til seg vann.

Scenario nr.2:
Du vil se ut som bikinifitness jentene på scenen, og du har skjønt at trening er viktig, så du dobler treningsmengden og spiser mye mindre enn før. Du spiser minimalt men tenker at så lenge du spiser noe så er det bra nok. Du følger med på vekta hver dag og ingenting skjer. Kroppen sier stopp. Du skjønner ingenting, du gjør jo alt rett?

Disse to tilfelle finnes det sikkert mange tusen av i norges land. Selv om jeg ikke kan hindre at det skjer så ønsker jeg likevel å formidle noe utrolig viktig til dere som leser denne bloggen. For at du skal nå målet ditt om å få en bedre fysikk så må du spise og trene SMART. Ikke spise lite og trene mye, men spise SMART og trene SMART.

IMG_0272

Det kan være du får resultater en stund ved å spise lite og trene mye, men har du tenkt til å leve sånn for alltid? Det kommer en dag hvor du må begynne å spise mer. Kroppen din vil si ifra, du vil få cravings ut av en annen verden, sulten vil ta overhånd. En dag må du spise mer, og om du da har spist alt for lite over lang tid så tror jeg du forstår hvordan det vil ende. Ønsker du å få varige resultater må du spille på lag med kroppen. Nøkkelen er et moderat kaloriunderskudd, styrketrening og hvile. Et stort kaloriunderskudd vil ikke bidra til et større tap av fett, det vil føre til at du mister muskelmasse i tillegg. Et moderat underskudd holder i massevis. Vekta skal du bare kaste ut av vinduet. Fettmassen kan fint reduseres mye uten at mye skjer på vekta.

Heftige dietter kan fint følges over veldig kort tid om du har dårlig tid før en fotoshoot o.l., men da må du være sikker på at du har en plan på hvordan du skal øke kaloriinntaket gradvis når du har fullført slik at kroppen henger med på endringen.

Gjør deg selv en tjeneste : dropp turen innom grøfta og stol på meg. Mat er noe du MÅ ha for å oppnå en stram og flott fysikk. For mye trening vil ikke gi deg noe bedre resultater, det vil heller ikke alt for lite mat.

 

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *