KAMPEN FOR/MOT MUSKELMASSEN

Jeg tror det generelt er mye misforståelser rundt  å går når det kommer til hvor mye tid det faktisk tar å bygge muskler, for de som aldri har prøvd. Enkelte har misforstått så kraftig at de tror det tar tre-fire måneder å bli «klumpete». En ting er sikkert når det kommer til bygging av muskler. Det er ikke gjort på null komma niks, og det kommer ikke uten kontinuitet og dedikert arbeid. Hvor fort det går kommer mye an på din genetikk, men også hvor hardt du jobber for det.

IMG_0093-001

FOR DEG SOM ØNSKER MER MUSKELMASSE:
Det er viktig at du ikke har dårlig tid. Muskler bygges ved hard, kontinuitiv trening, nok hvile og mye mat. Mye trening og lite mat bygger ikke muskler. Mye mat og alt for lite trening bygger heller ikke muskler. Mye trening, lite mat og mye stress bygger heller ikke muskler (generelt sett). Jeg sier ikke at det er umulig å bygge muskler, men det tar tid (spesielt for jenter) og det krever en real innsats! (Det skal sies at enkelte bygger muskler fortere, men dette gjelder minoriteten av mennesker).

FOR DEG SOM ER LIVREDD FOR MUSKELMASSE:
Jeg får ofte høre; «men jeg vil ikke ha kjempe store armer altså». Da forteller jeg at jeg har trent i ørten år, og selv om jeg har gått inn for å bygge muskler så har jeg ikke mer enn 31 cm rundt biceps, noe som er langt ifra skremmende for de fleste (så lenge jeg ikke strammer den, haha neida). Tror du at du er et unikum som bygger flere diameter muskler i uka? Ikke frekt ment, men tror du virkelig at  muskelmasse kommer fortere på deg enn andre som jobber ræva av seg for å bygge?… Tror du store armer kommer like brått som jula på kjerringa? Noen øker raskt i muskelmasse når de trener styrke, men dette er genetiske unikum. Økt muskelmasse vil gi deg en strammere og mer fit fysikk. Skal du videre derfra må de fleste av oss virkelig jobbe hardt, og det er ingen fare for at du blir klumpete uten at du vil det selv.

JEPP

Jepp, noen bygger muskler lettere enn andre, det er helt sant. Men det krever fortsatt en innsats og det krever tid. Om ønsket ditt er å bygge musker, ta deg god tid, legg inn arbeidet. Spis bra og få nok hvile. Solid kvalitetsmasse er ikke bygget på null komma niks. Kos deg på veien! 🙂

4 comments
  1. Nå må man vel også huske at hva man anser som «stort» er veldig subjektivt. Noen føler de aldri får store nok muskler, mens for andre skal det nesten ingenting til før de syns det blir for stort 🙂

    1. Det er sant, men generelt sett tar det tid å bygge muskler 🙂

  2. Enig med deg 😉 Hva sier du til kunder som feks sier «når jeg trente styrke fikk jeg kjempestore lår» eller som er heeeelt overbevist over at de bygger kjempefort og det vil de ikke igjen..

    1. Jeg prøver å si på en fin måte at om lårene kun hadde bestått av muskelmasse så hadde en hatt ganske små lår, og det som tar plass og gjør beina store er somregel fettmasse, ikke for mye muskelmasse 🙂
      Det er et litt seigt tema, så jeg pleier å bruke meg selv som eksempel siden jeg selv har en del fett på lårene. Om det hadde forsvunnet hadde jeg hatt en del mindre lår, selv om jeg også har mye muskler i beina:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *