ØKE MUSKELMASSE OG STYRKE?

I dag har jeg og Gøran vært sammen i to år! Det føles som det har gått fort, samtidig som jeg føler jeg har kjent han mye lenger. Gøy er det uansett. Mange flere år skal det bli ☺ ♥

Jeg vil slå et slag for det å komme seg ut av komfortsonen i dag – Vet du om du presser deg selv utenfor?  For min del så vet jeg at jeg er utenfor grensen min når jeg begynner å lure på om jeg orker å gjøre dette igjen, under økta. Eller når jeg må si høyt (eller lavt) til meg selv at jeg klarer tre reps til, selv om jeg kunne stoppet der og hatt det greit.  Er du i tvil om at du presser deg nok? Da er det stor sjanse for at du ikke gjør det. Det finnes også «flinke piker» som presser livskiten ut av seg selv og fortsatt tror de kunne gitt mer. La oss si det enkelt; klarer du ikke mer så er grensa nådd.

Det er absolutt ikke nødvendig, eller bra, å presse seg maksimalt i hver eneste økt. Trener man mye så kan dette føre til overtrening. Men, det å være utenfor komfortsona betyr ikke nødvendigvis at du trener til failure. Å presse grensene kan man fint gjøre ofte, og ønsker man resultater er det en nøvdendighet. Dagsformen skal man også ta høyde for. Den kan variere ganske mye i løpet av en uke. Noen dager er kroppen klar for å gi alt, mens andre dager føler du deg kanskje svakere. Dette er helt normalt, og jeg vil påstå at det er på de gode dagene du skal sette rekorder, og på dager hvor du har mindre trykk kan du heller holde litt igjen. Det betyr dog ikke å trene alt for lett…

IMG_9917-002

Skal du ha fremgang må du presse deg til å løfte noe du ikke har løftet før, løpe fortere eller lengere enn du har gjort før også videre. Du må gjøre noe nytt. Presse grensen fremover. Løfter du de samme vektene og uke etter uke, hvordan kan du da forvente å bygge mer muskler eller bli sterkere? Muskelmasse og styrke er et svar på belastningen og påkjenningen du påfører musklene over tid. En muskel blir hverken større eller sterkere uten at den blir utfordret slik at den må utvikle seg.

PS: Du kan IKKE forvente å øke i styrke på hver økt, spesielt ikke om du har trent en god stund. Har du en god dag på trening kan du benytte sjansen til å øke, men kroppen er ikke på topp hver eneste økt. All økning er positivt !

Del gjerne!
error
2 comments
  1. De siste øktene mine har vært superbra og jeg har økt på hver eneste! Kjempegøy og motiverende, men jeg vet samtidig at det ikke kommer til å være slik hver eneste økt fremover ;P Men digg er det!

    1. det er så deilig med slike økter! For min del merker jeg veldig forskjell utifra hvor jeg er i menssyklusen. Det har nok mye med hvor mye overskudd vi jenter føler vi har 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *