VITAMINET DU BØR SØRGE FOR Å FÅ NOK AV

Vitamin D er noe vi nordmenn har godt av å tilføye i kosten de månedene det ikke er så mye sol å få. Det er månedene med R i. Septemer, oktober, november, desember, januar, februar, mars og april. I disse månedene er det lurt å sørge for et daglig inntak.  Den anbefalte maksimumgrensen pr.døgn med D-vitamin i Norge har tidligere vært 10 mikrogram pr.dag. Nå er den anbefalte maksimumgrensen økt til 20 mikrogram pr.døgn.  Les mer hos mattilsynet her om du er interessert.

IMG_1068IMG_1066

HER ER NOEN GODE GRUNNER TIL AT DU BØR FÅ I DEG NOK VITAMIN D…
♥  Tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen er viktig for blant annet et sterkt skjelett, immunforsvar, hjerte og kretsløp, i tillegg til å ha en effekt på treningsresultatene dine, se punkter nedenfor.

♥ Vitamin D er knyttet til kortere reaksjonstid, økt utholdenhet, økt hurtighet, bedre balanse og økt styrke. For lite vitamin D kan ha en sammenheng med lave testosteronnivåer som vil føre til dårlige treningsresultater ettersom testosteron er et muskeloppbyggende hormon og spiller en stor rolle i muskelbyggingsprossessen.

♥ Kalsium spiller også en viktig rolle for muskelkontraksjoner. For optimalt opptak av kalsium i kroppen trengs det nok d-vitamin, noe som er svært viktig om du ønsker maksimal effekt av treningen.

♥ Både Vitamin-D og kalsium påvirker fettforbrenningen positivt og studier har vist at tilstrekkelig inntak kan bidra til at overvektige mister mer fett.

♥ I tillegg er økt proteinsyntese, muskelmasse og nevromuskulær funksjon blitt observert ved høye nivåer av D-vitamin
(info hentet her og her)

Flasken på bildet over i innlegget har dråpeteller som gjør det enkelt å få den doseringen du skal ha. To dråper dekker ditt dagsbehov på 20  µg. En flaske inneholder hele 1550 dråper, så den varer en god stund! For optimalt opptak bør d-vitamin tas sammen med proteiner, fett og kalsium. Med andre ord passer det godt å ta sammen med et måltid hvor du spiser for eksempel en boks kesam med valnøtter eller mandler. Flasken får du kjøpt her. Drypp to dråper oppi blanding og du er good to go 😉

Innlegget inneholder reklame

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Jeg har også begynt å ta d-vitamin i disse dager for at høsten skal bli litt lettere å takle for både kropp og sinn 🙂
    Men mattilsynet skriver at maksgrensen er satt til 20 mikrogram, og minimumsgrensen til 2.5 😉 Ikke noe vits i å få i seg for mye heller! Ha en fin dag, du er inspirerende som alltid!

    1. smart å være på den sikre siden! 🙂
      Takk for det Karoline, ha en fin dag ! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *