GJØR DU DET FOR DEG ?

Om du har satt deg et mål – har du spurt deg selv om hvorfor du vil nå det og for hvem?

Jeg har hørt flere si at de vil bli skikkelig fit for å «ta igjen» på eksen, for å kapre drømmekjæresten, for å se best ut på stranda og for å vise den og den at de kan klare det. Det er helt klart supert å ha et mål, men jeg tror på at det er viktig å gjøre det for seg selv.

Hva om du blir superfit, og eksen ikke syns du er bra nok likevel? Hva om du allerede er fin nok i drømmekjærestens øyne? Hva om den følelsen du sitter igjen med når du har blitt superfit, ikke er følelsen av å være superfit i det hele tatt?

Det er så viktig å tenke over at den eneste personen du skal leve med livet ut uten tvil, er deg selv. Du skal kunne ha det bra med deg selv og kroppen du er i. Hva med å styre målet mot deg selv- jeg vil føle meg bra, jeg vil ta vare på meg selv, jeg vil slå mine egne rekorder. At the end of the day er det meningen din om deg selv som virkelig teller og den som avgjør hvordan det føles å nå målet.

wpid-20140920_113424.jpg

I konkurransesammenheng er det også flere tilfeller av utøvere som konkurrerer for å bli fit og for å bevise for andre at dette kan de klare. Hva om du blir dømt ned, hva om du ikke kommer til finalen og hva når du går opp i vekt etter konkurranse? Var selve konkurransen noe som gjorde deg mer lykkelig? Antakelig ikke.  Jeg kan snakke for meg selv. Jeg kan ærlig og oppriktig si at jeg kun konkurrerte for meg selv. Jeg hadde ingen fokus på finaleplass, selv om det selvsagt hadde vært gøy. Målet mitt var å komme meg opp på scenen og oppnå en stor drøm jeg hadde hatt i mange år. Ikke for å slå noen andre, men for å vise frem det jeg hadde jobbet hardt med å bygge opp. Mitt palass. Følelsen av å stå på scenen var derfor helt nydelig. Jeg glemmer aldri den lykkerusen det var å stå der å vite at jeg hadde klart det. Noe finale ble det ikke, men jeg hadde klart det!

Husk på dette når du setter deg mål;
♥ Gjør jeg dette for meg selv?
♥ Vil veien til mål være lystbetont og ikke preget av tvang og press?
♥ Om du gjør det for andre – hva om de ikke reagerer som du vil?
♥ Det er du selv som skal sitte igjen med en følelse etter alt arbeidet. Vil den være god?

Jeg tror det er viktig å tenke på dette. Å jobbe hardt for å please andre er ikke holdbart i lengen og jeg tror ikke det vil gjøre deg noe mer lykkelig på sikt.

 

2dagerstilbud_salgskategori

 

Del gjerne!
error
6 comments
 1. Det er jo alltid moro å vise andre at man har greid det man satte seg et mål om, men det er ikke bra dersom det er hovegrunnen til at man gjør det 🙂 Jeg gjør ting uten tvil for å føle meg bedre og for å vinne over meg selv 😀

  1. det er så sant!
   tror man vil få så mye mer glede over trening og sunt kosthold om man tenker slik:)

 2. Utrolig viktig tema flere burde tenke over, uten tvil! Man må gjøre det for seg selv, ellers funker det ikke i lengden.

  1. Jepp, nettopp det! 🙂 :*

 3. For meg var dette veldi viktig. Hadde prøvd mange ganger å ta av meg noen kilo for å bli sett av noen, men etter å ha minsket ti kilo fikk jeg ikke mer oppmerksomhet da heller, alt strevet var for andre. Nå har jeg tatt av 23 kilo,men denne gangen gjør jeg det for meg selv, min egen velvære og helse skyld, det har ikke føltes s om noe slankekur, men en fantastisk morsom reise. Med god hjelp av PtJulie A,som også lagde kostholdsplan til meg,har jeg lykkes. Må bare si : flott innlegg Julie !

  1. Jepp, gjør man det for andre så blir det også vanskelig å holde det vedlike om man ikke får den responsen man håper på.
   Du har gjort en fantastisk jobb med din vektnedgang, og det er enda mer imponerende at du har klart å holde deg der i ettertid også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *