INKLUDÈR KROPPEN I TRENINGA

Bruk av vekter, stenger og apparater fører naturligvis til muskelaktivitet, men behersker du din egen kropp som motstand?

Jeg har blitt mer og mer tilhenger av kroppsvektsøvelser de siste årene. Pushups, chins/pullups, omvendt roing, plankevarianter og box jumps, for å nevne noe, er geniale øvelser som virkelig utfordrer kroppen uten å kreve noe utstyr. Èn ting er å løfte jern opp og ned i en fast bane, men å kunne bevege seg hurtig og sterkt med kun egen kroppsvekt krever både eksplosivitet, balanse, styrke, stabilitet og fleksibilitet i en annen grad.

Ikke misforstå meg – jeg elsker alt av øvelser man kan gjøre med utstyr og jeg bruker det flittig selv, men kroppen i seg selv er også et fantstisk motstandselement!

IMG_9962-002

Jeg har en utfordring til dere. Sjekk hvordan dere ligger an i følgende øvelser:
– Chins / pullups uten hjelpemidler
– Pushups
– Omvendt roing (i slynge eller hengende i stang)
– Dips
– Planke opp og ned på albuer eller med utstabilt underlag
– Box jumps på høy kasse/benk

Dette er bare et eksempel på øvelser hvor du bruker kroppen. Kroppsvekten din blir din motstand, så det er klart at lavere kroppsvekt gir mindre motstand, men samtidig må du uansett ha styrke til å beherske den. Om du ikke har noen av disse øvelsene i treninga di er det kanskje på tide å få noen av dem inn? 😉

Del gjerne!
error
4 comments
  1. Har blitt mer og mer fan av kroppsvektsøvelser 🙂 skal debutere i athletic fitness til våren, så går mye i chins (overhånd) og dips om dagen. Foreløpig ligger jeg på 6 chins og 14 dips. Pers i pushups er 40 og 3 min i planken.

    1. så moro Lise ! 😀 det er jo geniale øvelser. Utrolig artig å mestre sin egen kroppsvekt! Lykke til med forbredelsene, jeg føler med på facebook! 😉

      1. Ja det er veldig gøy!!

        1. Tusen tusen takk!! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *