BOKSING SOM CARDIO – ENKELT !

Du trenger ikke å være opplært, sterk, rask eller spesielt flink for å bruke boksing som cardio. Det eneste du trenger er lyst og energi! Jeg elsker denne treningsformen og bruker den ofte. Både som oppvarming og til fettforbrenning som en del av treningsøkta for å få opp  pulsen. Avanserte teknikker er ikke nødvendig, du får opp pulsen godt av å slå så hardt du kan og sparke alt du har.

Jeg har laget et forslag til en liten fettforbrenningssekvens du kan prøve deg på. Ikke stress med at du ikke er proff. Det handler om å bruke kreftene og å gi alt! 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Start med ti slag pr.arm og fem spark pr.bein i tre omganger før du tar en liten pause. Deretter kjører du dette:
♥ 40 sekunder slag i ansiktshøyde, høyt tempo
♥ 10 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 5 spark på hvert bein så hardt du kan
40 sek pause

♥ 40 sekunder slag i magehøyde (bøy i knærne), høyt tempo
♥ 15 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 10 spark på hvert bein så hardt du kan
♥ 10 spark på hvert bein i høyt tempo
1,5 min pause

♥ 1 min slag i brysthøyde, høyt tempo
♥ 15 slag pr.arm så hardt du kan
♥ 15 spark pr.bein i brysthøyde så hardt du kan
♥ 10 spark pr.bein i høyt tempo
♥ 20 spentshopp

Etter dette kan du kjøre en omgang til med alle tre delene om du vil, eller avslutte med noe annet. Vær kreativ og gjør noe du syns er moro! Slag og spark er noe som virkelig gir meg adrenalin og det er nesten sånn at man ikke kjenner man er sliten før man er ferdig. Jeg elsker dette !

Boksehansker er veldig greit å ha for å unngå såre knoker. X-life har flere typer, men disse er min favoritt. Jeg bruker dem både selv og på kunder, og de passer de fleste hender. De er ikke for tynne og ikke for tykke. Perfekt til privat bruk og slag på hard og stor sekk (og folk :’D) . Har du en treningspartner kan dere også bruke thai pads. Den ene holder dem oppe og den andre slår. Artig med partnertrening også ! Dette er ikke komplisert folkens. Prøv det ut! 😀

Del gjerne!
error
4 comments
  1. Takk for inspirasjonsøkt! Fikk sykt lyst til å prøve ut denne økta, så denne skal jeg prøve på slutten av økta i dag:D

    Kos deg videre på ferie!

    1. bare hyggelig, håper det falt i smak! 😀

  2. Hadde 2,5 time med muy thai boksing på lørdag med Stian Wilhelmsen (Elixia Lambertseter) og Eirik Digre (hovedinstruktør og fysioterapeut hos Fighters Lab på Tøyen) på skolen i helgen, og fyyyy søren. Det er løping, burpees, krysslag, grappling, sparking, og enda flere burpees. Det var intenst og svetten piplet på alle sammen, men pokkers så gøy 🙂

    1. jepp det er heftig trening!! utrolig gøy å bli pusha på den måten 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *